Bez eletrične nergije par zgrada u Novom PazaruNovi Pazar Foto: Senko Župljanin

U novopazarskoj Opštpj bolnici, prethodnog dana, došlo je do blagog povećanja broja hospitalizovanih pacijenata zaraženih korona virusom.

Na kovid odeljenjima nalaze se 73 obolela iz ovog i okolnih gradova. Posle nekoliko dana, ima više prijema od otpusta. Na bolničko lečenje primljeno je 11 – osam iz Novog Pazara, dva iz Raške i jedan iz Ivanjice, a kući je otpušteno pet osoba.

Najteže obolelih, na respiratorima, i dalje je sedam i dva onolela su na kiseoničkoj terapiji. U prethodna 24 sata, još dve osobe, iz Tutina i Raške, preminule su od zaražavanja korona virusom.

Evidentno je da se smanjuje i broj pregleda u kovid ambulantama, ali je broj prvih i kontrolnih pregleda skoro izjednačen. Juče su lekari pregledali 56 pacijenata, 73 su se, sa simptomima ovog virusa, prvi put javili lekaru.

Minulog dana, registrovano je još 18 zaraženih – 12 brzim antigenskim testom i šest PCR metodom. Brzim testom uzorkovano je 67 i 12 je bilo pozitivno. PCR testiranjem, Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) evidentirano je još šest inficiranih – pet iz ovog grada i jedan iz Sjenice. Ta zdravstvena ustanova za prva četiri daba u ovom mesecu, evidentirala je 49 zaraženih, 45 je Novopazaraca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari