Blago smanjenje broja novonficiranih u užičkom regionu 1Foto: N. Kovačević

Poslednjih sedam dana blago je smanjen broj novoinficiranih virusom korona, ali i dalje je veliki broj pacijenata u bolnicama u Zlatiborskom okrugu.

Prema podacima užičkog Zavoda za javno zdravlje, prethodnog dana je registrovano 280 novoinficiranih, što je manje nego pre sedam dana, kada ih je bilo 320.

Najviše novoinficiranih je u Užicu – 68, onosno četrdesetak manje nego pre sedam dana. U Požegi i Priboju je po 35, Bajinoj Bašti 31, Čajetini 24, Novoj Varoši i Prijepolju po 22, Arilju 21, Kosjeriću 15 i Sjenici sedam novih slučajeva.

U septembru, kada je situacija bila najgra od početka pandemije, inficirane su 9.794 osobe, a od početka oktobra 3.467 građana.

Prema zvaničnim podacima uprave Zdravstvenog centra Užice, polako se smanjuje i broj pacijenata na lečenju, ali taj broj je i dalje veliki. U celom okrugu, u bolnicama je 441 pacijent, a pre sedam dana bilo ih je 458.

Najviše pacijenata, njih 274, trenutno je u opštoj i kovid bolnici u Užicu, potom u Požegi (71), Priboju (37), Novoj Varoši (25), Prijepolju (24) i Bajinoj Bašti (14).

Na lečenje su juče primljena 42 bolesnika, odnosno deset manje nego pre sedam dana, a otpušeno je 68, što je deset više nego prošlog četvrtka.

Na respiratorima je 19 teških pacijenata, od kojih je 15 u Užicu, dva u Prijepolju i po jedan u Požegi i Priboju. To je manje nego pre sedam dana kada je bilo 25 takvih bolesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari