Blago usporavanje rasta novoobolelih u Vojvodini 1Klinički centar Vojvodine Foto: Beta/Dragan Gojić

U Kliničkom centru Vojvodine na lečenju se nalazi 282 pacijenta ( u petak je bilo 270) kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovid 19, a njih 24 je priključeno na aparate za mehaničku ventilaciju, saopšteno je iz KCV.

U saopštenju se dodaje da se kod velikog broja pacijenata, zbog težine kliničke slike, primenjuje „intenzivna kiseonička potpora“.

U Kliničkom centru Vojvodine već nekoliko dana nema podataka o broju preminulih, iako ih je bilo, a među njima ima i poznatih ličnosti, čije su porodice to potvrdile.

U Institutu za javno zdravlje Vojvodine nisu saopštili najnovije podatke o broju novoobolelih u pokrajini, Prema podacima od 19. jula,u prethodnih 48 sati u Vojvodini je registrovano 450 novih slučajeva, 235 u poslednjih 24 sata, među kojima je 186 (101 u poslednja 24 sata) iz Novog Sada.

Od početka epidemije u Srbiji u martu, pa do 19.07.2020. godine, u AP Vojvodini je registrovano ukupno 3.796 slučajeva  koji su potvrđeni RT PCR metodom, među kojima je u Novom Sadu 1.566.

Zbog naglog i velikog priliva novih bolesnika tokom vikenda je u kovid centar uvrštena i Vojna bolnica u Petrovaradinu u koju su smešteni prvi pacijenti.

U IZJZV ocenjuju da se epidemiološka situacija u AP Vojvodini u celini ocenjuje kao nepovoljna, te da je moguće i da se očekuje dalje pogoršanje situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari