Budući da je Ministarstvo za nacionalni investicioni plan objavilo javni poziv za prijavljivanje projekata za 2010. Direkcija za izgradnju opštine Inđija intenzivirala je posao na pripremi projekata, kako bi u narednoj godini dovršila one već započete, ali i počela nove. Prema rečima Uroša Ćuruvije, direktora Direkcije za izgradnju Opštine Inđija, za narednu godinu zbog ekonomske krize realno je očekivati manje sredstava iz NIP-a.

– Jedna od najvećih investicija u poslednje vreme u Inđiji je izgradnja sportske hale. Obezbedili smo sredstva za prvu fazu, što podrazumeva takozvano stavljanje pod krov i uređenje terena oko hale, dok ćemo za unutrašnje radove i opremu aplicirati za sredstva iz NIP-a. Što se tiče putne infrastrukture već imamo pripremljene projekte, počev od puta Inđija-Beška, zatim za ulice Školska i Železnička u Inđiji za koje smo tražili sredstva i za ovu godinu, ali nam nisu odobrena, kao i za nekoliko projekata po naseljenim mestima i radnim zonama – rekao je Ćuruvija.

Pored Direkcije i ostala javna preduzeća pripremaju projekte za sredstva iz NIP-a, pa je za očekivati da će u narednoj godini ipak biti urađeno nekoliko kapitalnih projekata na teritoriji opštine Inđija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari