Dimitrovgrad – Već duže vreme traje pravi „rat’’ između prevoznika na relaciji Pirot-Dimitrovgrad-granica, a republički saobraćajni inspektori su krajem prošle nedelje iz saobraćaja isključili autobuse pirotskog prevoznika „Blenda turs’’ zbog toga što nema dozvolu za ovu međumesnu relaciju, jer je posle konkursa ona dodeljena „Jeremić prevozu“ iz Niša.

Dimitrovgrad – Već duže vreme traje pravi „rat’’ između prevoznika na relaciji Pirot-Dimitrovgrad-granica, a republički saobraćajni inspektori su krajem prošle nedelje iz saobraćaja isključili autobuse pirotskog prevoznika „Blenda turs’’ zbog toga što nema dozvolu za ovu međumesnu relaciju, jer je posle konkursa ona dodeljena „Jeremić prevozu“ iz Niša. Prošlog petka učenici iz Pirota koji putuju u dimitrovgradsku Gimnaziju ostali su bez prevoza, jer je „Blenda turs’’ posle zabrane obustavio sve linije do Dimitrovgrada.
Kako smo saznali od šefa Autobuske stanice u Pirotu Tomislava Varagića, problem je rešen tako što će liniju „Blenda tursa’’ do Dimitrovgrada preuzeti „Jeremić prevoz’’ koji je i dobio ovu liniju na tenderu. Učenicima iz Pirota priznaće do kraja ovog meseca mesečne karte koje su kupili kod „Blenda tursa’’.
Vlasnik „Blenda tursa’’ Milorad Kostić kaže da su njegovi autobusi isključeni iz saobraćaja.
– U četvrtak su šest inspektora i četiri policajca došli iz Niša i zabranili mi da radim kako bi ovu liniju preuzeo „Jeremić-prevoz’’. Neću voziti dok se ovaj problem ne reši, jer su kazne ogromne i iznose od 100.000 do 500.000 dinara za svaki isključeni autobus – rekao je Kostić.
Predsednik opštine Dimitrovgrad dr Veselin Veličkov kaže da ovaj problem mora hitno da bude rešen, tim pre što se opštini javljao veliki broj građana zahtevajući da im se omogući prevoz. „Blenda turs’’ je na tenderu dobio mesne linije na području naše opštine, ali on je juče obustavio saobraćaj i na seoskim linijama, rekao je Veličkov.
Vlasnik „Blenda tursa’’ Milorad Kostić ne spori da ima ugovor sa opštinom Dimitrovgrad o lokalnom prevozu.
– Prinuđen sam da obustavim prevoz do dimitrovgradskih sela jer su te linije nerentabilne, ima samo nekoliko putnika i to više ne mogu da dotiram – kaže Kostić.
Direktor Gimnazije „Ćirilo i Metodije’’ u Dimitrovgradu Snežana Simeonova kaže da polovina učenika u školu dolazi iz Pirota i prigradskih naselja u Dimitrovgradu i da se njihovo odsustvo umnogome odražava na organizovanje nastave.
– Opravdaćemo odsustvovanje ovih učenika sa nastave, ali smo zatečeni razvojem događaja, jer je odjednom presečen saobraćaj i učenici ne mogu da dođu u školu – kaže Simeonova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari