Danas će u Inđiji svečano biti otvorena rekonstruisana deonica puta R -109 koja prolazi kroz severoistočnu radnu zonu. Deonicu će u saobraćaj pustiti predsednik opštine Inđija Goran Ješić i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, a svečanosti će prisustvovati i više resornih pokrajinskih i republičkih ministara. Prve dve faze radova na rekonstrukciji dela puta R -109 kroz Inđiju, u dužini od 3.850 metara, okončane su i na delu ove trase završene su po dve saobraćajne trake za svaki pravac, razdelni zeleni pojas, dva kružna toka i kišna kanalizacija.


Javno preduzeće „Putevi Srbije“ glavni je investitor u ovom projektu, a opština Inđija, odnosno Direkcija za izgradnju opštine, kao suinvestitor obezbedila je i finansirala investiciono-tehničku dokumentaciju. Investiciona vrednost izvedenih radova prve i druge faze iznosi oko 650 miliona dinara.

Jedan od ograničavajućih faktora za razvoj i korišćenje radnih zona upravo je bila dotrajala saobraćajnica na deonici puta R -109. U cilju prevazilaženja tog problema, Direkcija za izgradnju opštine je tokom 2006. godine pokrenula postupak izrade investiciono-tehničke dokumentacije za dogradnju i proširenje dela puta R -109 kroz Inđiju. Tokom 2007. godine urađena je prva faza radova u kojoj je započeta rekonstrukcija obe kolovozne trake, dva kružna toka, završena je desna strana kolovoza između dva kružna toka i deo kišne kanalizacije. Tokom ove godine, u drugoj fazi, izvršeni su završni radovi na rekonstrukciji obe deonice puta, izgrađena je leva kolovozna traka između dva kružna toka, završena je kišna kanalizacija, postavljena horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija.

Ovim su završene prve dve faze radova, a treća faza obuhvatiće završetak pratećih elemenata: trotoara, autobuskih stajališta, biciklističke staze, javne rasvete i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari