Opština Šid je jedna od malobrojnih u regionu Srema koja nema izgrađene i uređene industrijske zone, pa ovih dana predano rade na tim projektima. U ovdašnjem JP za stambene usluge i građevinsko zemljište najvažniji zadatak koji predstoji zaposlenima jeste planovi za pravljenje industrijske zone koja bi privukla potencijalne investitore.

Prema rečima direktora Zorana Semenovića, s obzirom da je Šid još uvek nema industrijsku zonu, a ima odličan geostrateški položaj, čak mnogo bolji od ostalih sremskih gradova, na inicijativu predsednika opštine Milenka Dabića, upravo taj posao u narednom periodu će i biti prioritet.

– Ušli smo u proceduru pravljenja industrijskog kompleksa u neposrednoj blizini auto – puta koji se graniči sa koridorom 10. Rečje o površini od preko sto hektara i mislim da ćemo u sledećih godinu dana uspeti da od te površine napravimo pravi industrijski park, koji će se nalaziti na samo desetak kilometara od granice. To će biti naša šansa za brži razvoj i prosperitet ovog područja – kaže Zoran Semenović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari