Od 29. septembra ujutro svi koji putuju s autobuske stanice u Beogradu - dolaze u Blok 42 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Generalni direktor Beogradske autobuske stanice (BAS) Boban Kovačević izjavio je da je za sutra najavljeno otvaranje nove autobuske stanice na Novom Beogradu „pre obilazak“ za državne zvaničnike a da će od 29. septembra ujutro svi koji putuju s autobuske stanice dolaziti na novu lokaciju u Bloku 42.

„Što se tiče otvaranja, ja bih to pre nazvao obilaskom. Dolaze državni zvaničnici da zajedno obiđemo šta smo uradili i da finalno najavimo taj prelazak koji će uslediti“, rekao je Kovačević za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je dodao da će novu stanicu u Bloku 42 koristiti i turistički autobusi što bi, po njegovim rečima, moglo da dovede do „ogromne promene“ u saobraćaju u Beogradu.

„To nisu samo turistički odlasci u Grčku, već i ekskurzije, prevoz školske dece. Nebrojeno puta smo svi bili zaglavljeni u saobraćaju zato što je ispred škole ili vrtića poređano nekoliko autobusa, pa su tu automobili koji dovoze decu, roditelji. To nije dobro, tu stane saobraćaj a kad stane saobraćaj stoji život“, rekao je generalni direktor BAS.

Otvaranje nove autobuske stanice najavljeno je za sutra u 11 časova a osim gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, događaju će prisustvovati i premijer Miloš Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari