Boban Bogdanović: Olivera Ivanovića je ubio kavčanin s nadimkom Crnogorac 1foto snapshot KRIK

Predsednik pokreta „Odgovor“ Boban Bogdanović izjavio je danas da je Olivera Ivanovića ubio pripadnik Kavačkog klana s nadimkom Crnogorac.

Bogdanović je konferenciji za novinare u Čaglavici kazao da nije promenio iskaz u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, već da ga je samo dopunio.

„Dopunio sam u tom delu da Ljubomir Lainović iz Novog Sada nije bio taj koji je pucao, nego, prema saznanjima koje sam imao, on je bio deo likvidatora koji su učestvovali u Oliverovom ubistvu. Onome koji je pucao u Olivera nadimak je Crnogorac. Ja sam sa svim tim detaljima upoznao i srpsko tužilaštvo, medjutim mi imamo jednu lošu situaciju, jer je predistražni postupak još uvek u toku, dok se u Prištini vodi ozbiljna istraga tužilaštva po pitanju nalogodavaca, naručilaca ubistva“, kazao je Bogdanović, preneo je Radio KiM.

Bogdanović je rekao da je nalogodavac ubistva Zvonko Veselinović, organizator ubistva Milan Radoičić, a izvršilac Crnogorac iz Kavačkog klana.

„Da postoji dobra volja iz Beograda i Prištine formirala bi se zajednička istraga tužilaštva. Saslušao bi se Veljko Belivuk i dobili bismo sve detalje vezane za Oliverovo ubistvo. Oliverovo ubistvo ima i politički potpis jer neposredno pre nego što je Oliver ubijen ja sam bio savetnik Saše Jankovića u Pokretu slobodnih gradjana i prisustvovao sam razgovoru kada je Oliver rekao prilikom svog zadnjeg susreta u kabinetu Aleksandra Vučića šta mu se sprema. Vučić je njemu odgovorio da mu on tu ne može pomoći“, rekao je Bogdanović.

Boban Bogdanović je, navodi portal, postao poznat široj javnosti nakon što je za KRIK otkrio da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, a da je naručilac ubistva Zvonko Veselinović. Bogdanović je nakon toga saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal gde je ponovio sve što je rekao za KRIK, da bi potom u Euleksu kazao da Lainović ipak nije pucao na Ivanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari