Bivši kadrovi Nove Srbije se smenjuju u načelstvu Zlatiborskog okruga 1Boban Perišić, Foto: Ana Milošević/Danas, Desimir PoPović, Foto: Privatna arhiva

Vlada Srbije razrešila je posle isteka mandata od četiri godine načelnika Zlatiborskog upravnog okruga Bobana Perišića i na njegovo mesto postavila Desimira Popovića, profesora razredne nastave.

Podsetimo, Perišić koji je na tu funkciju stupio u martu 2018. godine,  prethodno je bio na mestu direktora Turističke organizacije u Užicu.

Na mesto načelnika okruga,  postavljen jr kao član Srpske napredne stranke, u koju je iste godine, 2018. prešao iz Nove Srbije, u kojoj je bio predsednik Gradskog odbora.

Bivši načelnik za Danas kaže da je zadovoljan rezultatima svog rada u toku prethodne četiri godine, a da iz privatnih razloga u nastavku karijere ima „drugačije ambicije“, o kojima je rad da govori tek posle izbora, 3. aprila.

Bivši kadrovi Nove Srbije se smenjuju u načelstvu Zlatiborskog okruga 2
Boban Perišić, Foto: Ana Milošević

-Nisam razrešen, smenjen sam zbog protoka vremena, po Uredbi Vlade. Mislim da su četiri godine sasvim dovoljne na tom mestu i da sam korektno obavljao dužnost, posebno u vreme korone, kada su inspektori kojima samposebno zahvalan, pored zdravstvenih radnika, podneli najveći teret epidemije, kaže Perišić i ističe da je zadovoljan izborom novopostavljenog načelnika, Desimira Popovića, za koga kaže da je profesionalac zbog koga veruje da će „okrug nastaviti da dobro funkcioniše“.

Podsetimo, poslednje javno istupanje doskorašnjeg načelnika Zlatiborskog okruga, Bobana Perišića, koje se nije ticalo rada inspektora i ostalih službi u vreme epidemije, bilo je krajem januara, kada je prozvao stranačke kolege zbog „ćutanja i nepružanja podrške“ predsedniku Aleksandru Vučiću posle „najave atentata“ na njega, o čemu je Danas tada pisao.

Bivši kadrovi Nove Srbije se smenjuju u načelstvu Zlatiborskog okruga 3
Desimir Popović, Foto: Privatna arhiva

Njegov naslednik na funkciji načelnika okruga, Desimir Popović je i stranački kolega iz Srpske napredne stranke, ali i Nove Srbije, čiji je takođe bio član do 2018. godine.

– Posao načelnika okruga vidim kao vrlo kompleksan i mislim da je Boban Perišić tu funkciju obavljao u skladu sa očekivanjima. Na meni je da, ukoliko je moguće, koordinaciju i funkcionisanje tog sistema dovedem na jos viši nivo, rekao je Popović za Danas i istakao da veruje da će od saradnika imati podršku u tome.

O mogućim problemima, kaže, govoriće kada istekne još vremena, jer je tek na početku mandata.

Inače, novi načelnik Zlatiborskog upravnog okruga  je Užičanin, po struci profesor razredne nastave. U Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II radi kao profesor razredne nastave od 2013. godine, a do stupanja na novu funkciju  u Osnovnoj školi “Slobodan Sekulić”.

Član je Srpske napredne stranke, u koju je 2018.  godine prešao iz Nove Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari