Fudbalska reprezentacija Srbije vratila se pobedom nad Severnom Irskom u ravnopravnu trku za plasman u baraž za Evropsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini, ali za nastavak dobrog pravca ne bi smela da skrene sa trijumfalnog puta ni večeras (20.30) protiv Farskih Ostrva.

U senci rezultata veoma važnog duela u kvalifikacijama, poslednjeg pred odlučujuće oktobarske mečeve protiv Italije i Slovenije, „potkrao“ se podatak da će kapiten „orlova“ Dejan Stanković zabeležiti 100. nastup u reprezentaciji.

– Najvažnija su tri boda, a biće vremena za plakete i priznanja. Malo sam razmišljao o jubileju. Najviše ću pamtiti utakmice protiv Hrvatske u Zagrebu i Rumunije u Beogradu na kraju poslednjih kvalifikacija. Zaboravio bih poraz od Argentine na Svetskom prvenstvu i remi sa Jermenijom – istakao je Stanković.

Vođa ove generacije reprezentativaca smatra da je teško motivisati se za meč protiv na papiru dosta slabijeg rivala, ali da nikako ne bi smeli sebi da dozvole kiks i gubitak bodova na stadionu Partizana.

– Gledali smo prvo poluvreme meča između Farskih Ostrva i Italije. Bio je to težak duel, na momente čak i dosadan. Suština je da baš zato traži potpunu koncentraciju. Čim su Italijani popustili, Farani su pogodili stativu. Najteže su unapred dobijene utakmice. Međutim, mi smo se vratili na pravi put. U kvalifikacije smo ušli sa određenim hendikepom, ali smo uspeli da se vratimo u život. Imamo još tri utakmice da održimo pravi put i da kvalifikacije privedemo kraju na način na koji se sada očekuje od nas – iskren je Stanković.

Selektor Srbije Vladimir Petrović je najavio da će „požutelog“ Rajkovića u defanzivnoj liniji zameniti Biševac. Ipak, popularni Pižon smatra da je to manje važan detalj jer veruje da će se Farani braniti svim raspoloživim snagama.

– Sigurno će igrati defanzivno. Moramo ih odmah napasti i tako im staviti do znanja da hoćemo pobedu. U ovakvim utakmicama treneri ne mogu mnogo da urade jer je sve na igračima. Ipak, nije mi svejedno, stalno pozivam igrače na oprez i pričam im da sada ne smemo da propustimo šansu koja nam se ukazala posle pobede u Belfastu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari