– Jedan od najboljih igrača planete Dijego Ribas da Kunja ovoga leta doveden je u Juventus za 24,5 miliona evra sa jasnim ciljem da posle nekoliko neuspešnih sezona donese trofeje u Torino. Sjajnog vezistu Danas je uspeo da kontaktira preko njegovog PR Mihaela Hans-Štiklea koji nam je izašao u susret i ugovorio ekskluzivni intervju, prvi za neke srpske novine.

Hoćete li uspeti da opravdate očekivanja i ispunite veliku želju ljudi iz Torina kada je u pitanju pehar šampiona Italije?

– Doveden sam iz Verdera da bih pomogao klubu da vrati stari sjaj. Juventus je ispunjenje sna svakog igrača, tim sa tradicijom i duhom koji se oseća čim kročite na ovaj stadion. Ukazana mi je velika čast i poverenje koje moram da opravdam, a jasno je na koji se način to očekuje. Lično bih bio zadovoljan sa titulom šampiona Italije i osvajača Lige šampiona.

Šta je presudilo da potpišete za „bjanko-nere“, jer su u igri bili još neki od velikana svetskog fudbala?

– Crno-beli su bili najkonkretniji i najbrži. U razgovorima sa mnom i mojim menadžerom, od samog starta su mi predstavili ideju po kojoj na mene računaju na duži period i projekat po kome se očekuje da Juventus bude jedan od najuspešnijih klubova. Finansijski sam takođe odlično prošao.

Koliko vam je teško pao odlazak iz Verdera i da li će Marko Marin uspeti da vas odmeni na poziciji kreatora igre?

– U Bremenu sam stekao dosta prijatelja i svakako da će mi nedostajati mnogi od njih. Svakodnevno se čujem sa Naldom koji me obaveštava i informiše o svemu što se tamo događa. Marin je reprezentativac Nemačke i samim tim sigurno poseduje kvalitet da napravi dobru karijeru u Verderu. Ne verujem da bi ga trener Tomas Šaf dovodio da nije tako.

Da li smatrate da zaslužujete veću minutažu i prostor u selekciji Brazila?

– To nije na meni da odlučim, već na selektoru Karlosu Dungi. Dok sam igrao u Portu, imao sam problema sa time da klub nije uvek želeo da me pusti da igram za „selekao“, pa je zbog toga bilo dosta problema. Sada sam tu, a nije bitno da li je to na klupi ili na terenu dok god moja reprezentacija pobeđuje.

Već sada sa 24 godine napravili ste sjajnu karijeru. Ko je najzaslužniji za to?

– Pored Boga koji mi je dao talenat i sreću koja me prati, veliku zahvalnost za svoj uspeh dugujem ocu Žairu, majci Sesiliji i mojim sestrama Daiane i Ženane. Uvek kada me vaše kolege pitaju ko je najteži protivnik protiv koga sam igrao ističem njih dve, jer one uvek znaju na koju stranu nameravam da krenem, a nemaju milosti ni kada su startovi u pitanju – zaključio je Dijego.

 

Klinci u Brazilu obožavaju Ramba

Dijego nam je otkrio i da veoma ceni srpske fudbalere, posebno je izdvojio trojicu. „U mojoj zemlju Dejan Rambo Petković ima status kakav nijedan stranac nije doživeo. Učinio je mnogo i deca u Brazilu ga smatraju idolom. Sa Duškom Tošićem sam igrao u Bremenu i reč je o neverovatno vrednom momku. Ipak za mene je legenda nekadašnje Jugoslavije Predrag Mijatović broj jedan. U Torinu svi i dalje pamte njegov gol u finalu LŠ 1998. godine za Real“, rekao je Dijego.

Adidas je najbolji

Najveće pojačanje „stare dame“ ponosno ističe kako veliki udeo u njegovoj sjajnoj tehnici driblinga igraju kopačke marke Adidas „Praktično od početka svoje karijere nosim kopačke te nemačke kompanije i prezadovoljan sam. Promenio sam nekoliko modela ali nikada brend“, istakao je brazilski fudbaler.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari