Dan opštine Apatin, 24. oktobar, biće obeležen dvema sednica Skupštine opštine u nedelju pre podne. Na prvoj biće doneta odluka, a na drugoj biće uručene Oktobarske nagrade.


Kandidati za ovo visoko društveno priznanje su Janoš Čikoš, za doprinos razvoju sporta i fizičke kulture, Zoran Ljubenović, urbanizam i arhitektura, Đuro Radmanović, posthumno, kultura, Nikola Simijanović, likovno stvaralaštvo, dr Vojislav Smiljanić, urologija, dr Milorad M. Popović, hirurgija, Milan Počuča, dobrovoljni davalac krvi, dr Ištvan Šiling, etnologija, Milan Ćopić, sportski ribolov, Dragutin Nišić, agronom u penziji, Nataša Kubik, dečji fitnes i Tamaš Molnar, muzičko stvaralaštvo. Za oktobarsku nagradu opštine Apatin kandidati su i Opštinska organizacija invalida, „Petar Kočić“, zavičajno udruženje Srba iz BiH, biciklistički klub „AS“, preduzeća „Vero“ iz Apatina, „Džimi komerc“ iz Prigrrevice i DVP „Dunav i Tisa“ iz Sombora, za izgradnju obaloutvrde u Apatinu. U kulturno-umetničkom programu nastupiće Gradski hor „Jedinstvo“ i KUD-ovi sa područja opštine.

U sklopu obeležavanja Dana opštine juče je Živorad Smiljanić, predsednik opštine priredio prijem za decu palih boraca i uručio im novčane poklone. U Galeriji „Meander“ sinoć je priređena tradicionalna izložba likovnih stvaralaca sa područja opštine, izloženi su radovi 38 slikara i vajara. Danas u 10 sati boračka udruženja u Apatinu, Prigrevici, Svilojevu, Sonti i Kupusini položiće cveće na spomen obeležja palim borcima u NOB-u i ratovima 1990-1999. Večeras, od 19 sati, u Domu kulture u Apatinu pozorišna trupa „Jork“ iz Novog Sada izvešće predstavu „Poručnik sa Inšimora“ Martina Mekdona, u režiji Žanka Tomića. Sutra u 10,30, između dve sednice Skupštine opštine venci će biti položeni na spomen obeležja ispred Doma kulture u Apatinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari