Na početku grejne sezone u Gornjem Milanovcu podnete su tužbe protiv 165 građana koji godinama ne plaćaju daljinsko grejanje i čiji je ukupan dug viši od 20 miliona dinara.


Zamenik direktora Javnog komunalnog preduzeća Rajko Nešković rekao je da od 1.106 korisnika grejanja 15 odsto ne plaća svoje obaveze, a većina ima natprosečna primanja, a stanove su besplatno dobili i otkupili po niskim cenama. On je kazao da se tužbe uredno podnose kako ne bi zastarela potraživanja, ali da ne postoje tehničke mogućnosti da se neplatiše isključe s mreže, što oni i te kako koriste.

– Za grejnu sezonu obezbeđujemo 1.140 tona mazuta i to plaćamo unapred, dok korisnici svoje obaveze izmiruju čitave godine i ogromna većina je u tome revnosna, ali pojedinci to zloupotrebljavaju – rekao je Nešković.

Među tuženima su doktori specijalisti, pravnici, advokati, novinari, trgovci i profesori koji na osnovni dug imaju ogromne i sudske troškove, koje je komunalno preduzeće unapred uplatilo, a zahtevi za sudskim izvršenjima se ne sprovode.

Nešković je naveo da je najveći dužnik, reč je o sumi od 402.458 dinara, srednjovečni građanin čije zanimanje nije poznato, zatim sledi devizni penzioner sa dugom od 363.398, pa radnik koji preprodaje stanove i za grejanje duguje 340.936 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari