Komentar Partizanove prvenstvene pobede nad Radom mogao bi da stane u izreku „život daje, ali i uzima“. S dva pogotka i jednom gol asistencijom povratnik Pjer Boja navukao je osmeh na lice treneru Aleksandru Stanojeviću, najvećem zagovorniku nove šanse kamerunskom špicu, čuvenom po godinu i po dugom poenterskom postu u vreme prvog mandata u Humskoj, ali mu je teška povreda kapitena Mladena Krstajića zagorčala već komplikovano slaganje zadnje linije za meč prvog kola Lige šampiona s Šahtjorom.

– Nisam znao kako će me publika prihvatiti, dosta sam razmišljao o tome pre nego što sam ušao na teren, a onda su stvari krenule svojim tokom. Ovo je novi, drugačiji, bolji Boja. Onda sam bio mlad, a sada sam jači i iskusniji za naučeno u Rumuniji i Francuskoj. Posle ovakvog debija samo ću još više da radim. Došao sam da pomognem. Daću sve od sebe napravimo nešto u prvenstvu i Ligi šampiona – najavljuje afrički špic, koji je od 2003. do 2007, na 64 utakmice postigao devet golova.

– Boja ranije nije igrao na ovaj način, ali sada je bliži golu, ima više prostora. Nije neko ko često daje golove i rešava utakmice, ali davaće ih više nego pre, jer i Partizan igra drugačije i efikasnije. Tako jedan Saša Ilić ne „poentira“ kao nekada, ali radi fantastične stvari za tim – tvrdi Stanojević, zadovoljan i debijem mladog štopera Stefana Savića, odnosno brzinom adaptacije zadnjeg veznog Mohameda Kamare.

Jedinu, ali veliku brigu predstavlja Krstajićev prelom nosa. Odnosno njegova želja da samo tri dana posle operacije sedne u avion u Donjeck, a onda u sredu s maskom predvodi zadnju liniju, već oslabljenu žutim kartonima standardnih Jovanovića i Stevanovića.

– Ne znam da li je nekada neki igrač nastavio da igra utakmicu svestan da je slomio nos. Svaka mu čast. To je kad si pravi. Ne znam šta ću s njim da radim, jer traži da igra. Doktori kažu da ne može. I moj stav je da je zdravlje iznad svega. Rizik je veliki. Zbog bola, putovanja avionom, mogućih komplikacija povrede – nabraja trener crno-belih, koji će konačnu odluku doneti posle današnjeg lekarskog konzilijuma na VMA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari