Simišić o navodnom sukobu sa Savom Manojlovićem: Učešće u akaciji Zavrni rukave samo za pojednice, ne stranke 1Foto FoNet Milica Vučković

Osnivač Eko straže Bojan Simišić reagovao je na spekulacije da je pokretu „Kreni Promeni“ zabranio učešće u građanskoj akciji „Zavrni rukave“, koju organizuje njegov pokret, ističući da su pravila od samog početka jasna, timovi moraju da budu formirani od građana i pojedinaca, bez političkih stranaka.

„Od početka akcije postoje pravila da timovi moraju da budu grupe građana i pojedinci, a ne stranački predstavnici“, naglasio je Simišić.

On je dodao da su na prethodnim akcijama učestvovali ljudi iz različitih stranaka, ali isključivo u svoje ime.

„Na ranijim akcijama Zavrni rukave učestvovali su članovi različitih političkih stranaka, ali kao pojedinci, i tako će biti i ubuduće.“, rekao je Simišić.

Naveo je da su pravila Zavrni Rukave takva od starta, i da pokret Kreni-Promeni nije ništa pogrešno shvatio.

„I Savo, Marina, Senka ili bilo ko drugi može da bude tim lider samo solo ili kao deo neke druge grupe građana koja nije percipirana kao politički akter. Način na koji ova ženturača konstruiše pokazuje da Aleksandar Vučić nije najveći patološki lažov u zemlji“, napisao je Simišić.

Odgovorio je i na spekulacije da se pokret Eko straža „raspada“.

„Eko Straža pravi najmasovnije proteste i najmasovnije akcije i tek smo krenuli. Kapiram da bode okice. Najmasovnija akcija koju ćemo za par godina organizivati zvaće se „lustracija i revanšizam“, a prva stavka biće objavljivanje liste saradnika službe i lokalnih drukara“, napisao je Simišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari