Bojan Simišić: Moja supruga nema nikakve tužbe, niti ona nekoga tuži 1Foto FoNet Milica Vučković

„Moja žena nema nikakve tužbe, niti ona nekoga tuži“, izjavio je Bojan Simišić iz Eko straže, reagujući na saopštenje Višeg suda o tome da njegovoj supruzi nije stigao „poziv za privođenje“, nego „obaveštenje o parničnom postupku“.

Osnivač Eko straže je pre nekoliko dana ispričao da je, kada se sa porodicom vratio sa letovanja u Grčkoj, u poštanskom sandučetu našao „nalog za privođenje“ svoje supruge.

„Pored svih hapšenja, privođenja, zatrašivanja, proteklih nedelja, sada napadaju moju porodicu. Hoće da privedu moju ženu koja nema nikakve veze sa Eko stražom. Jedinu akciju koja ona vodi jeste ‘Spasimo voće’, gde pomažemo voćarima da prodaju svoje proizvode jednom nedeljno u Beogradu. Ona nema veze sa blokadama, ogranizovanjem protesta. Hoće da je privedu samo zbog toga jer hoće da me zastraše tako što mi napadaju porodicu“, naveo je Bojan Simišić za N1.

Osnivač Eko straže najpre se se obratio videom na društvenoj mreži opisujući šta ga je dočekalo po dolasku u zemlju i pokazao papir koji je stigao iz Višeg suda.

Na obraćanje Simišića, reagovao je Viši sud koji u subotu demantiju kaže da aktivista na snimku prikazuje „sudsko obaveštenje“ a ne „nalog za privođenje“.

„Na predmetnom snimku prikazuje se sudsko obaveštenje naslovljeno na Jelenu Janković Simišić sa poslovnim brojem predmeta Višeg suda, a pod kojim se pred ovim sudom vodi parnični postupak po tužbi Jelene Janković Simišić“.

Kako su naveli, nije u pitanju nalog za dovođenje, niti bilo kakvo sudsko pismeno koje se odnosi na mere obezbeđenja prisustva osobe u krivičnom postupku.

Simišić danas kaže da će morati sutra „u Katanićevoj“, gde je sedište suda, da proveri o čemu se radi.

„Sutra ću morati da se obavestim o čemu se radi. Meni je zanimljivo da sud ima službu koja radi subotom. Mute vodu, sad kao nije to, nego nešto drugo… videćemo. Moguće je da je ‘nešto za porez’, kao kod brata Novice Antića“, zabrinuto je rekao Simišić.

On je naglasio da njegova supruga „nema nikakve tužbe“.

„Niti ona nikoga tuži. Jednostavno, stigao je poziv. Mene nikad nisu hapsili, ne znam kako izgledaju ti pozivi. Šta god da je u pitanju, siguran sam da je to psihološki rat i to je to“, ocenio je Simišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari