Ženska teniska reprezentacija Srbije poražena je u Nišu od Slovačke sa 3:1 u prvom kolu ovogodišnjeg Fed kupa pa će 20. i 21. aprila igrati u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi. Potencijalni rival još uvek aktuelnim vicešampionkama elitnog takmičenja biće Nemačka, Španija, Švajcarska i Švedska.

Ključne poene gostujućem timu u dvorani Čair donele su u nedelju Jana Čepelova i Danijela Hantuhova koje su posle velike borbe savladale rovitu Bojanu Jovanovski i Vesnu Dolonc. Ispostavilo se da su odsustvo dve najbolje teniserke naše zemlje Ane Ivanović i Jelene Janković, ali i povreda leđa Bojane, te neiskustvo debitantkinje u dresu Srbije Vesne Dolonc protiv nekada pete igračice sveta, bili ključni faktor da gošće izađu kao pobednice.

– Dala sam sve od sebe iako me mnogo bole leđa, borila sam se ali je bol bio jači. Zbog bola sam otkazala dva turnira, u Dohi i Dubaiju, jer smatram da je najbolje da se oporavim i nastavim dalje. Fed kup mi je bio prioritet i mnogo mi je žao što nisam uspela – izjavila je Bojana Jovanovski nakon poraza.

Da devojkama nema šta da se zameri naglasio je i selektor Dejan Vraneš. On je apostrofirao veliko požrtvovanje i želju da se igra za nacionalni tim.

– Žao mi je što sav trud i žrtve igračica nisu dali očekivane rezultate. Hvala devojkama na divnoj nedelji i profesionalnom odnosu koji su pokazale. Ostaje nam da sačekamo sledeći žreb, da probamo da ostanemo u najjačoj grupi Fed kupa – naglasio je Vraneš.

Slovačka je do važnih poena došla nakon velike borbe. Bojana Jovanovski je u nekoliko navrata imala priliku da savlada dve godine mlađu Čepelovu, ali je evidentno sputana povredom morala da prizna poraz od 2:1 (5:7, 7:5, 11:9) posle tri sata i 18 minuta igre. Odmah potom na teren su izašle iskusna Danijela Hantuhova i Vesna Dolonc, u meču u kojem je Slovakinja sigurnom igrom i pobedom 2:0 (6:3, 6:2) donela odlučujući treći poen svom timu. Kako je pitanje učesnika polufinala bilo rešeno dublovi u nedelju popodne nisu ni izlazili na teren.

Podsetimo, prvog dana takmičenja Dominika Cibulkova predala je Vesni Dolonc meč iako je servirala za pobedu pri rezultatu 1:0 u setovima i 5:4 u drugom setu, dok je Bojana Jovanovski poražena od Danijele Hantuhove sa 2:0 (7:5, 6:2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari