Nakon održanih izbora na svim nivoima Gradski odbor DS-a obratio se medijima sa svojom analizom proteklih izbora.

DS smatra da je rezultat koji je postigla u Požarevcu dobar, ali da ne zadovoljava. Predsednik GrO DS-a Žarko Pivac kaže da je sa trećinom u vlasti DS imala najveću odgovornost, zbog čega su građani krivce videli u nosiocima najviših funkcija.

Demokratska stranka u Požarevcu ostvarila je na izborima treći rezultat u lokalu i u novom sazivu parlamenta imaće 17 odbornika, što je za devet odbornika manje nego pre četiri godine.

Upitan kako ocenjuje lošiji rezultat u odnosu na 2008. godinu, predsednik DS-a u Požarevcu Žarko Pivac odgovorio je da ne može da bude zadovoljan ostvarenim, ali da je rezultat koji su postigli na izborima dobar i da je među boljima koji su demokrate u Požarevcu ostvarili, u odnosima sa gradovima u Srbiji.

– DS u Požarevcu ima peti rezultat među svim gradovima u Srbiji i naravno da me to ne teši. Ostvarili smo 25 odsto mandata u lokalnom parlamentu, a ako neki misle da je to neuspeh, onda je to njihovo mišljenje. Mogu da kažem da su ovi rezultati dobri. Demokratska stranka je i dalje najjača politička partija u lokalu, što je još jednom dokazala, jer razlika između prvog i trećeg je par stotina glasova, a kao što se zna, za razliku od nas, prve dve liste bile su koalicije sa više stranaka – rekao je Pivac. Pivac je dodao da Demokratska stranka ima bolju poziciju za pregovore o vladajućoj koaliciji nego pre tri godine kada je ušla u vlast i da očekuje da će odnos u rukovodećim funkcijama biti samo bolji što se tiče njegove partije.

On je rekao da u prethodne tri godine njegova partija nije imala sve poluge vlasti, a da je prihvatila najveću odgovornost.

– Jedna trećina vlasti, najveća odgovornost, ali su građani krivce videli u onima koji nose najviše funkcije u vlasti – kazao je on.

Pregovori o formiranju vladajuće većine uslediće nakon drugog kruga predsedničkih izbora, rekao je Pivac i dodao da se može očekivati slična koalicija kao na republičkom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari