Leskovačka Opšta bolnica će uskoro dobiti savremeno opremljenu zgradu nefrologije sa centrom za dijalizu. U samom centru za dijalizu, koji ima 24 mesta, biće pružana najsavremenija medicinska pomoć bubrežnim bolesnicima, kojih je oko stotinu u Jablaničkom okrugu. Centar je građen u okviru projekta hitne rekonstrukcije dvadeset zdravstvenih ustanova u Srbiji, a u podizanje samog objekta uloženo je 850.

Leskovačka Opšta bolnica će uskoro dobiti savremeno opremljenu zgradu nefrologije sa centrom za dijalizu. U samom centru za dijalizu, koji ima 24 mesta, biće pružana najsavremenija medicinska pomoć bubrežnim bolesnicima, kojih je oko stotinu u Jablaničkom okrugu. Centar je građen u okviru projekta hitne rekonstrukcije dvadeset zdravstvenih ustanova u Srbiji, a u podizanje samog objekta uloženo je 850.000 evra.
Inače, u nekadašnjem Medicinskom centru, sada Opštoj bolnici, veliki građevinski radovi počeli su 2006. godine. Ukupna vrednost investicija bila je 4,5 miliona evra, a samo vrednost opreme je 1,5 miliona evra. U nekim delovima ove zdravstvene ustanove, zbog buke koju su stvarali građevinski radnici, bilo je velikog nezadovoljstva i predloga za prekid renoviranja, ali se to, srećom, nije dogodilo.
Nova organizacija u leskovačkom zdravstvu, podela na Dom zdravlja i Opštu bolnicu, koja je praktično realizovana 1. jula prošle godine, protekla je, moglo bi se reći, bez većeg nezadovoljstva zaposlenih u zdravstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari