Pokrajinski sekretarijat za sport izdvojio je značajna sredstva za unapređenje sporta u opštini Šid, pre svega za izgradnju novih terena i popravku dotrajalih objekata.

Ovo je bio i razlog posete predstavnika ovog sekretarijata na čelu sa sekretarom Modestom Dulićem, koji je zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave obišao sportsku halu u Šidu, kao i terene u Osnovnoj školi „Sremski front“ u Šidu i Osnovnoj školi „Sava Šumanović“ u Erdeviku, za čiju izgradnju su odobrena sredstva iz ovog sekretarijata.

Prema rečima sekretara Dulića, prošle godine je počeo značajan projekat koji je imao za cilj sanaciju i rekonstrukciju otvorenih sportskih terena pri školama, u cilju poboljšanja uslova za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja i unapređenje rekreativnog sporta.

Od sredstava koja su stigla iz ovog sekretarijata, u OŠ „Sremski front“ urađen je i presvučen veštačkom travom teren za mali fudbal, dok je u školi u Erdeviku napravljen teren za odbojku, sa sintetičkom podlogom. Vrednost jednog projekta je blizu tri miliona dinara. Za naredni period dogovorena je sanacija fiskulturne sale u OŠ „Sremski front“, a planirano je da ovaj posao bude završen u narednih mesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari