Samo što su zakoračili na Jadran košarkaši Crvene zvezde DIVA doživeli su pravo otrežnjenje u Splitu. Uvodni poraz mogao bi lako da preraste u „buru“ ukoliko izabranici Milivoja Lazića ne budu večeras u Zadru (18.00) popravili pristup i igru u obe faze, naročito u odbrani.

Večerašnji domaćin je na startu ABA lige pokazao da ove sezone neće biti autsajder. Zadrani su pošteno namučili košarkaše Partizana mt:s i sigurno će pokušati, iako nekompletni, da iznenade crveno-bele u dvorani „Krešimir Ćosić“.

– Očekuje nas veoma teška utakmica. Zadrani su se sigurno napunili samopouzdanjem, jer su u prvom kolu u Beogradu odigrali veoma dobro. Sa druge strane, mi smo izgubili u Splitu, zato sada imamo obavezu da u drastičnoj meri popravimo pristup i zabeležimo pobedu. Zadar ima odličan tim. Nedavno su potpisali ugovor sa veoma kvalitetnim plejmejkerom (Alen Čejson) – naveo je trener Zvezde.

Crveno-beli posebnu pažnju moraju da obrate na Trevisa, iskusnog krilnog centra. Trevis nije atleta, ali ga zato krasi izuzetno mekana „levica“, vrlo dobar prodor u levu stranu i pouzdan šut sa distance. Veoma je nezgodan za čuvanje, tako da će Savović, Subotić i Mitrović biti na ozbiljnom ispitu. Osim Vrbanca, Zadrani imaju veoma mladu spoljnu liniju u kojoj se Mikulić ističe dobrom igrom jedan na jedan, dok su Ramljak i Olivari solidne atlete i poprilično su borbeni. Zadrani imaju i neophodnu širinu u napadu, jer centar Brkić poseduje dobar šut sa distance, dok je za unutrašnju igru zadužen iskusni Kaštropil.

– U igri Zadra dominira Trevis, čije su osnovne karakteristike snaga, brzina i veliko iskustvo. Jako su borbeni, često menjaju ritam, agresivni su, igraju sa dosta kontri, a šansu traže iz laganih poena i u tranziciji. Šansu za pobedu vidim u našem vrlo angažovanom pristupu – zaključio je Lazić.

Vujoševiću tri meča suspenzije

Direktor ABA lige Josip Bilić kaznio je sa tri meča suspenzije trenera košarkaša Partizana Duška Vujoševića koji će zbog ponašanja na utakmici sa Zadrom, na kojoj je isključen zbog dve tehničke greške, a potom se verbalno sukobio sa sudijama, klupsku kasu „olakšati“ za 2.600 evra. Suspenzija se odnosi na naredna tri meča crno-belih u ABA ligi. Kažnjene su i sudije meča između Partizana mt:s i Zadra: Vojinović sa dve utakmice nevršenja dužnosti, a Petek i Dragojević sa jednom, dok je Bubalo, delegat meča suspendovan sa tri meča. Zbog prekida utakmice i bacanja tvrdih predmeta Partizan je takođe kažnjen sa 4.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari