Bolnica u Požegi popunjena kovid pacijentima 1Požega/Foto: N.Kovačević

Bolnica na Savincu u Požegi je od jutros popunjena kovid pacijentima. U toj ustanovi, koja je ponovo u kovid režimu, na lečenju su 72 pacijenta što je maksimalni kapacitet te bolnice.

„Trenutno imamo 72 pacijenta i to je maksimalni broj pacijenata koji bolnica može da primi. Nemamo više nijedno slobodno mesto“, rekla je za Radio Požegu dr Jelena Milićević, upravnica te ustanove koja je odeljenje Opšte bolnice Užice u Požegi.

Navodeći da je poslednjih dana mali broj otpusta sa lečenja, ona je kazala da je požeška bolnica popunjena jer se u njoj leče i pacijenti iz drugih opština Zatiborskog okruga, poput Prijepolja, Bajine Bašte, Priboja, Sjenice i drugih jer, kako je rekla, „u kovid jedinicama u tim gradovima nije bilo mesta“.

„Hospitalizujemo pacijente sa upalom pluća, od srednje teške do teške kliničke slike, zato što su popunjena mesta na intenzivnoj nezi u užičkoj bolnici. To je veliki problem, jer moramo da zbrinjavamo i teže pacijente“, dodala je dr Milićević i istakla da ta bolnica ima dovoljno kiseonika, zaštitne i druge opreme i lekova.

Kako je požeška bolnica ponovo u kovid sistemu, upravnica je objasnila da se pacijenti kojima su potrebni specijalistički pregledi, ako to nije moguće da se obavi u požeškom domu zdravlja, upućuju u Opštu bolnicu Užice.

Oboleli i vakcinisani

Od 31 pacijenta, koliko ih je primljeno proteklog dana u svim bolnicama u Zlatiborskom okrugu, dr Milićević je rekla da „20 nije vakcinisano, da je dvoje vakcinisano Fajzerom i Sutnikom V, a ostali Sinorfarmom“.

„I, pored toga, pozivam građane da se vakcinišu, jer klinička slika kod vakcinisanih je mnogo lakša, nego kod onih koji se nisu vakcinisali“, kazala je dr Miličević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari