Televizija Gornji Milanovac, koja je privatizovana pre četiri meseca, prestala je da emituje program, jer su svi novinari, radnici režije i tri od pet kamermana na bolovanju. Kako je izjavila direktorka Milica Čekerevac, radnici su reagovali jer im plate nisu isplaćene od 1. januara.

Televizija Gornji Milanovac, koja je privatizovana pre četiri meseca, prestala je da emituje program, jer su svi novinari, radnici režije i tri od pet kamermana na bolovanju. Kako je izjavila direktorka Milica Čekerevac, radnici su reagovali jer im plate nisu isplaćene od 1. januara. Sada se na toj frekvenciji emituje program čačanske TV „Telemark“.
– Radnici su navikli da primaju plate bez obzira na rad i zaradu, a sada tako ne može, iako su nasleđeni ogromni dugovi, pa je predloženo da im se isplaćuje minimalac do 30. juna, a posle razlika, ali su i to odbili – rekla je Milica Čekerevac.
Prema njenim rečima, zarada za četiri meseca je bila 738.000 dinara, a za 27 radnika mesečna plata je milion dinara. Dugovi, među kojima najviše ide na kafanske račune, bili su 200.000 dinara, a advokatske usluge 300.000 dinara. Upravni odbor je odlučio da se pripreme mere za racionalizaciju zaposlenih. Radnici koji su prestali da dolaze na posao najavljuju tužbe protiv novog vlasnika, Irene Vuksanović, zbog neisplaćenih zarada, a dva urednika su dala otkaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari