Vršačka policija blokirala je juče pre podne ulicu Žarka Zrenjanina, u centru Vršca, sve dok nije demontirana eksplozivna naprava ispod jednog automobila, parkiranog ispred Opštinskog suda, potvrdila je za Danas Cveta Kajević-Grubišić, dežurni istražni sudija Opštinskog suda. Ona kaže da je automobil „audi A4“ sive boje, vlasnistvo bivšeg policajca D.

Vršačka policija blokirala je juče pre podne ulicu Žarka Zrenjanina, u centru Vršca, sve dok nije demontirana eksplozivna naprava ispod jednog automobila, parkiranog ispred Opštinskog suda, potvrdila je za Danas Cveta Kajević-Grubišić, dežurni istražni sudija Opštinskog suda. Ona kaže da je automobil „audi A4“ sive boje, vlasnistvo bivšeg policajca D. F. iz Vršca, koji se sada bavi ugostiteljstvom. Njemu i D.T. iz Kraljeva trebalo je juče u Opštinskom sudu da se sudi po optužbi za iznudu, ali je suđenje odloženo zbog pripreme štrajka u sudu. Postavljena bomba je imala 500 grama eksploziva, sa upaljačem koji se aktivira daljinski.
– Suđenje ovoj dvojici je trebalo da počne u 9.30, pretres je odložen jer smo odlučili da stupimo u štrajk. Međutim, do štrajka nije ni došlo jer su njih dvojica po izlasku iz suda primetili ispod automobila nešto što je ličilo na eksplozivnu napravu. Policija je to i potvrdila, tako da je blokirana ulica u kojoj je automobil parkiran, a ceo sud je evakuisan – rekla je Cveta Kajević-Grubišić.
Ulica je bila blokirana sve dok specijalne službe MUP-a Srbije, specijalizovane za uklanjanje eksplozivnih naprava, nisu stigle iz Beograda i uklonile napravu, zaključila je dežurni istražni sudija Kajević-Grubišić.
Iz Ministarstva pravde reagovali su saopštenjem u kome stoji: „Pripadnici MUP su došli na lice mesta i utvrdili da je reč o eksplozivnoj napravi, zbog čega su zatražili hitan dolazak ekipe iz Beograda radi demontiranja. Istovremeno predsednica suda je evakuisala sve zaposlene u sudu na bezbedan način i o ovom događaju obavestila predsednika Okružnog suda u Pančevu i policiju. U trenutku demontiranja eksplozivne naprave zgradu suda čuvali su pravosudni stražari, dok je policija blokirala sve prilaze sudu, tako da nije bilo opasnosti ni za zaposlene ni za prolaznike.
Podsećamo da je ministar Petrović u junu ove godine doneo odluku da se preduzmu hitne mere radi podizanja nivoa bezbednosti u sudovima i popune sva sistematizovana radna mesta pravosudnih stražara, kako bi se povećala opšta sigurnost u sudovima kako zaposlenih, tako i samih građana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari