Stanje Nade Micović (65) iz Beograda, koja je zadobila teške telesne povrede od gelera ručne bombe „kašikare“, koju je aktivirao njen 18 godina mlađi partner Dragan Rajković (47) iz Golupca gde je poginuo na licu mesta, zbog toga što je ona htela da okonča višegodišnju ljubavno vezu sa njim, i dalje je izuzetno teško, ali se nalazi van životne opasnosti.


– Pacijentkinja je zadobila teške povrede glave i abdomena od gelera eksplozivne naprave i smeštena je na odeljenju intezivne nege požarevačke hirurgije. Ona je bila u stanju životne ugroženosti, bez svesti i sa brojnim povredama po glavi i telu. Zahvaljujući naporima lekara, njeno stanje je sada stabilizovano, u svesnom je stanju i nalazi se van životne opasnosti – rekao je direktor Opšte bolnice u Požarevcu Srećko Bosić.

Ustaljen vikendaški život zamenio razgovor na temu o tragičnoj ljubavi između pripadnice beogradskog visokog društva i pekarskog radnika iz Golupca. Upućeni u vezi ovog ljubavnog para koja se tragično završila smatraju da je glavni razlog tragedije odluka Nade da prekine vezu sa Draganom i njegova pataloška zavisnost prema starijim ženama. Nadu su sinovi pritiskali, koja je bila ugledni lekar pre nego što se penzinisala, da tu vezu prekine, jer njen mlađi partner, po profesiji pekar, ne pripada staležu njihove porodica. Oni su smatrali da tom vezom bruka i njihovog pokojnog oca Žarka Micovića, svetski priznatog oftamologa, kao i celu porodicu.

– Pošto je Nada pripadnica visokih društvenih krugova, pričalo se da su se njeni rođaci, prijatelji i članovi porodice oštro protivili njenoj romansi sa pekarskim radnikom koji je uz to i 18 godina mlađi od nje. Ona je kasnije htela da prekine tu vezu, a on je zbog toga bio očajan – kaže jedan od komšija koji je želeo da bude anoniman i koji je, kako je kazao, često razgovarao sa pokojnim Draganom na tu temu, uzevši u obzir da mu je ovaj svakog jutra donosio hleba.

Stari vikendaš Miloje B. kome je Dragan svakog jutra donosio hleb kaže da je on bio veoma posvećen ovoj vezi i da nikako nije želeo da prihvati njen prekid. – Jednom sam ga pitao zašto ne nađe neku mlađu ženu, jer ova može majka da mu bude, ali mi je on odgovorio: „Čika Miloje ti to ne razumeš. Nemoguće je da se sa njom živ rastanem. U nju sam smrtno zaljubljen i volim je najviše na svetu. Bez Nade meni nema života!“- ispričao nam je čika Miloje, čija se vikendica graniči sa Nadinom, o okolnostima koje su doveli do ove nezapamćene tragedije u ovom vikend naselju, dodavši da je pokojni Dragan bio dobar i vredan čovek.

Draganov drug Staniša ima samo lepe reči o njemu ali kaže da je Dragan oduvek voleo žene puno straije od sebe

– Pre nego što se spanđao sa ovom Beograđankom koja mu je došla glave Dragan je bio u braku sa ženom, bivšom konobaricom, koja sada ima skoro 70 godina. On sa njom ima sina od dvadesetak godina koji živi sa majkom i mislim da studira u Beogradu. Njega su dobili kad mu je žena imala skoro 50 godina. Ubrzo, nakon što je pošao sa starijom Beograđankom, Dragan se razveo od žene. Mnogo je patio za sinom, ali, kako mi je pričao, tu patnju mu je mnogo ublažavala nova partnerka u koju se smrtno zaljubio – priča Draganov drug Staniša o njegovim sklonostima prema starijim ženama.

Poznati požaevački psihijatar Vojin Kuzmanović povodom ovog tragičnog slučaja kaže da je to klasičan „Edipov kompleks“ kada mlađi muškarci isključevo traže starije partnerke, jer u njima vide svoje majke, koje su im u detinjstvu uskratile ljubav i zbog toga kod starijih žena osećaju sigurnost.

– U ovom slučaju radi se o poremećaju ličnosti koji je imao pasivno-zavistan odnos prema svojoj parnerki. Zbog uskraćene majčine ljubavi, kako je on, verovatno, smatrao,tražio je veze sa starijim ženama koje bi mu povratile sigurnost i umanjile kompleks niže vrednost. Tako je bilo i u ovom slučaju, koji se, nažalast tragično završio – objasnio je dr Kuzmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari