Ljubiša Tošić(68) iz Knjaževca, koji je u subotu uhapšen zbog sumnje da je ubio Radicu Lukić, suprugu Velimira Lukića, predsednika Opštinskog veća za prekršaje, ranije je pretio porodici Lukić.

Kako je izjavio Marko Lukić, sin sudije Velimira Lukića, Tošić je zvao njegove roditelje i pretio im zbog izrečene prekršajne kazne od 1.000 dinara.

– Rekao je mojim roditeljima da se neće na tome završiti i da će biti žrtava – rekao je Lukić.

Kako saznaje u tom gradu, Tošić je trebalo da plati kaznu od 1.000 dinara zbog nekog sitnog prekršaja. Osumnjičeni je radio u Nemačkoj gde je i stekao prenziju.

Tošića su uhapsili pripadnici Kriminalističke policije MUP-a Srbije zbog osnovane sumnje da je 25. marta postavio eksplozivnu napravu na vratima porodice Lukić, od čije je eksplozije nastradala Radica Lukić. Određen mu je policijski pritvor od 48 sati i on će danas biti izveden pred istražnog sudiju Okružnog suda u Zaječaru.

Ministar policije Ivica Dačićrekao je da je to „siguran pokazatelj naše odlučnosti da vodimo beskompromisnu borbu protiv kriminala“ i poručio da niko neće biti zaštićen u toj borbi.

Kako je rekao portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić, Okružno javno tužilaštvo u Zaječaru zatražiće da se otvori istraga protiv Tošića zbog ubistva izvršenog na svirep i podmukao način.

– Poslednja četiri dana policija i tužilaštvo radili su danonoćno na rasvetljavanju tog slučaja i ta efikasnost treba da bude opomena da će država biti beskompromisna u borbi protiv kriminala – rekao je Zorić.

Ministarstvo pravde Srbije pozdravilo je juče efikasnu akciju policije, koja je u Knjaževcu uhapsila Ljubišu Tošića, osumnjičenog za ubistvo Radice Lukić. To ministarstvo je najavilo da će nastaviti da preduzima sve mere iz svoje nadležnosti u cilju zaštite građana, sudija i tužilaca.

Direktor policije Milorad Veljovićranije je izjavio da su eksplozija bombe u Knjaževcu u kojoj je poginula Radica Lukić, i prošlogodišnje ubistvo sudije Dragiše Cvejića u istom gradu povezani slučajevi. Za ubistvo sudije Cvejića optužen je Knjaževčanin Ivan Stojadinović, kome je suđenje u Okružnom sudu u Zaječaru odloženo zbog zahteva njegove odbrane za novim veštačenjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari