U okviru Omladinskog dijalog kluba za školsku 2012-13 Nevladino udruženje Bonum realizovalo je neformalnu edukaciju VII generacije Škole demokratije i ljudskih prava.


Škola je trajala sedam mjeseci, a nastava se realizovala u dvije grupe po 20 učenika u prostorijama NVO Bonum. Školu je završilo 35 učenika iz Srednje Stručne škole i Gimnazije „Tanasije Pejatović“.

Projekat je usmjeren tako tako da prenosi poštovanje ljudskih prava i osnovnih sloboda, kao i poštovanje drugih kultura i prirodne okoline. Mlade ljude pripremiti na život u slobodnom društvu, za koji će svjesno imati odgovornost, i koji će voditi u duhu razumevanja, mira, tolerancije, jednakosti polova i prijateljstva među svim narodima.

Nastavni program je realizovan u 14 tema iz oblasti ljudskih prava i demokratije. Na kraju predavanja polaznici su odbranili Seminarski rad kako bi dobili Diplome Vršnjačkog edukatora demokratije i ljudskih prava.

Predavači su bili profesori, pravnici, novinari, političari i javne ličnosti iz Pljevalja i Podgorice.

Svečano uručivanje diploma obavljeno je u sali Gimnazije „Tanasije Pejatović“. Diplome je uručilo Budimir Tanjević, glavni administrator opštine Pljevlja, a prigodne knjige mr Hajro Kujundžić pomoćnik direktora Gimnazije, kao i Dejan Miličić glavni urednik Pljevaljskih novina.

Projekat je realizovan se uz podršku Ministarstva prosvjete, a podržala ga je Komisija Vlade Republike Crne Gore iz dijela prihoda od igara na sreću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari