Bor bez novoinficiranih, u Negotinu i Kladovu novi slučajevi korona virusa 1Negotin Foto: J. B. K.

Za razliku od Negotina i Kladova, u Boru je broj aktivnih slučajeva virusne infekcije danas u opadanju.

Naime, prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru koje je saopštio gradski Štab za vanredne situacije, u Boru nema novih slučajeva inficiranja korona virusom, a kako su se oporavile dve osobe, to je broj aktivno zaraćenih pao na četiri.

Saopšteno je takođe da se ne beleži nijedan ambulantni pregled pacijenata sa potencijalnim simptomima virusa id a u Opštoj bolnici u Boru nema hospitalizovanih bolesnika koji su pozitivni na virus.

Sa još jednom osobom kojoj je potvrđeno prisustvo korona virusa, u negotinskoj opštini broj aktivno zaraženih povećan je na 13. Nadležni navode da je u kovid ambulanti u poslednja 24 sata pregledano 14 osoba, kao i da su testirane 73 osobe.

U pitanju su osobe koje se zbog putovanja u inostranstvu testiraju na lični zahtev, kao i pacijenti koji se testiraju po osnovu prijem u bolnicu.

U opštini Negotin su od početka epidemije korona virusom inficirane 2.623 osobe, a na kovid odeljenjima negotinske bolnice preminulo je 105 pacijenata.

Prema izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo u ovoj podunavskoj opštini je na korona virus pozitivno još 11 osoba, poslednji put je inače dvocifren broj zaraženih na dnevnom nivou zabeležen u decembru prošle godine, i na teritoriji opštine je 41 aktivan slučaj virusne infekcije.

Od početka epidemije virusom korona inficirana je 1.801 osoba, do sada je izlečeno 1.684, a od posledica virusne infekcije preminulo je 76 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari