U Boru su na okruglom stolu na temu „Strategiji razvoja RTB Bor do 2021. godine“ najpoznatiji srpski stručnjaci u oblasti rudarstva razgovarali o ubrzanijem razvoju Rudarsko-topioničarskog basena Bor sa ciljem da proizvodnja bakra bude veća nego što je predviđeno biznis-planom.


– Prvi put smo se složili da nijedna institucija ne može sama da uradi ovako veliki zadatak, ali svi zajedno možemo to da ostvarimo – rekao je domaćin okruglog stola u Boru, generalni direktor Basena Blagoje Spaskovski, dok je profesor dr Vojin Čokorilo sa Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu ocenio odličnom inicijativu menadžmenta RTB-a Bor da okupi predstavnike svih renomiranih kuća u rudarstvu da zajednički unaprede tehničko-tehnološki proces radi povećanja proizvodnje bakra uvođenjem novih tehnologija.

– Svima nam je zajednički cilj da za nekoliko godina imamo savremeni svetski RTB Bor i na tome ćemo zajednički raditi – složio se Vlastimir Trujić, direktor borskog Instituta za rudarstvo i metalurgiju, učestvujući u radu ovog okruglog stola. Inače, konkretni predlozi mera za povećanje plana proizvodnje bakra biće što pre dostavljeni menadžmentu Kombinata bakra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari