Borska škola za osnovno i srednje obrazovanje dece ometene u učenju i razvoju „Vidovdan“ pridružila se obrazovnim ustanovama u Srbiji koje su zahvaljujući projektu „Digitalna škola“ koji sprovodi Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo dobile digitalne kabinete.

Učenicima je na raspolaganju 11 računara sa pratećom opremom, a kako se čulo prilikom otvaranja digitalnog kabineta, prvog iz ovog projekta u borskoj opštini, u Boru će još desetak obrazovnih ustanova dobiti računarske kabinete, sa ukupno 230 računara, sedam projektora i laptopova. Montaža opreme u Boru u ostalim školama biće obavljena tokom ovog i narednog meseca.

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić otvarajući zvanično prvi digitalni kabinet u Boru istakla je da će posredstvom projekta „Digitalna škola“ čija je vrednost veća od 12 miliona evra, oko 2.900 škola u Srbiji biti opremljeno računarskim kabinetima. Jasna Matić je prilikom posete Boru razgovarala i sa pripadnicima lokalne internet-zajednice pod nazivom „TweetUpBor“. Blogeri iz Bora su ministarki Matić predstavili ideje za unapređenje lokalne internet-zajednice, među kojima je bilo i ponovno pokretanje informatičkog smera na Tehničkom fakultetu u Boru, koji bi omogućio mladim ljudima iz ovog grada da svoje obrazovanje usmere ka perspektivnim i profitabilnim poslovima iz IT oblasti, poput razvoja softvera ili pružanja informatičkih usluga. Blogeri iz Bora od lokalnih vlasti zatražili su podršku za otvaranje zajedničkog radnog prostora za internet-preduzetnike iz Bora i okoline, po ugledu na inicijativu „Čvorište101“ koju su inače podržali Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo i Grad Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari