Borba protiv ribokradica i praznikom

Ostavite komentar


  1. Задње две године није вас било на Дунаву , бар не код грочанске аде и спруда , а штета коју су учиниле рибокрадице , што струјом што мрежама је велика – сом , посебно кечига испод мере – истребљење ! То се види по улову који су имали спортски риболовци, који такође нису баш„Цвећке„ кад се ради о риби испод мере .
    Али у случају Дунава није довољна само ригорозна контрола излова свих који у њој учествују , већ и да се врши порибљавање . Не сећам се када је то последњи пут урађено .
    Рибљи фонд не може сам да се оптимално обнавља у условима који данас владају у изловљавању , бар на овом делу Дунава, јер овде нико не пеца из чистог задовољстава, а доказ за то је да нико не враћа упецану рибу , а поготову капиталне примерке назад у воду. А и добар део риболоваца не враћа ни рибу испод мере .
    Потребно је такође и подизање свести риболоваца о проблемима који прате очување рибљег фонда по свим регистрованим удружењима а удружењима да то буде наметнуто као обавеза , тако да сви буду савесни пецароши и прве колеге-волонтери овим савесним контролорима.
    Можда ће онда имати смисла бити риболовац , спортски пецарош !
    Поздрав , нарочито рибарској контроли !

Ostavite komentar


Društvo

"Predsednik mesne zajednice rekao da se strpim dok prođu izbori i da ne dižem buku": Saši Lukiću dvorište više od pola godine pliva u fekalnim vodama, nadležni ne rešavaju problem 10

„Predsednik mesne zajednice rekao da se strpim dok prođu izbori i da ne dižem buku“: Saši Lukiću dvorište više od pola godine pliva u fekalnim vodama, nadležni ne rešavaju problem

Saša Lukić iz sela Vlaška kod Mladenovca već osam meseci ne može da boravi u svojoj kući u tom selu, jer je početkom decembra prošle godine, prilikom pražnjenja septičke jame koju koristi obližnja osnovna škola, kamion propao u zemlju i oštetio septičku jamu iz koje od tada fekalna voda curi u Lukićevo dvorište.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.