U Zvezdi je zadužen za odličnu atmosferu. U toku zagrevanja konstantno đuska u ritmu koji proizvode navijači na tribinama. Po dolasku iz belgijskog Šarlroa pružao je solidne partije, a zatim je oročio odmor na neka dva meseca.

Naslućivao je da neće poći po dobru ukoliko se pod hitno ne bude probudio iz „zimskog sna“ tako da je u revanš meču sa Uniksom desetominutnom rolom u trećoj četvrtini podsetio sve navijače Crvene zvezde da osim đuskanja i te kako ume da se igra sa loptom, ali i nervima rivalskih igrača. Majkl Skot bio je jedan od najzaslužnijih za rezultatski preokret u duelu sa timom iz Kazanja. Njegovih devet poena u pretposlednjoj deonici bilo je od krucijalnog značaja za trijumf crveno-belih i potpuni povratak u trku za mesto među osam najboljih u Evrokupu.

– Utakmica je bila zaista sjajna. Navijači su ponovo bili odlični, neverovatni, napravili su neponovljiv ambijent – započeo je razgovor američki košarkaš, koji u slobodno vreme loptu rado menja sa kičicom.

Bili ste u višemesečnoj igračkoj krizi. Da li je vaša dobra partija u revanš meču sa Uniksom najava povratka u prepoznatljiv ritam?

– Svestan sam da u prethodnom periodu nisam igrao na visokom nivou. Košarka je kao i život puna uspona i padova. Najvažnije je da čovek ostane pozitivan, da ne klone duhom i da pokuša da popravi formu. Hvala Bogu da sam pokazao ono što umem u toj trećoj četvrtini. Bilo je to nezaboravno iskustvo za mene. Vratili smo energiju, odigrali znatno agresivnije u odnosu na prvi međusobni meč sa Uniksom.

Navijači su umeli da prepoznaju vaše dobre poteze i veliki trud koji ste uložili u pobedi nad timom iz Kazanja. Mislite li da imate specifičnu komunikaciju sa ljubiteljima Crvene zvezde?

– Zaista volim ljude koji dolaze na naše utakmice. Uvek se trudim da ih zabavim. Drago mi je što uživaju dok nas posmatraju. Svi znaju da volim da se smejem, šalim sa saigračima. To nas čini jačim i homogenijim ne samo u situacijama kada pobeđujemo već i u okolnostima kada gubimo.

Ponovo ste u ravnopravnom položaju u odnosu na konkurenciju kada je reč o prolasku u četvrtfinale Evrokupa. Verujete li da možete među osam najboljih?

– Borićemo se do kraja takmičenja. Bez obzira na to da li ćemo pobeđivati ili gubiti naša je obaveza da se borimo do iznemoglosti, do poslednjeg atoma snage. Mislim da smo dosta dobili dolaskom Samardžiskog (ozbiljno je Skot zapetljao jezikom prilikom izgovora prezimena makedonskog reprezentativca). Nadam se da ćemo vremenom postati još jači pod samim košem – zaključio je Skot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari