Zahvaljujući izvanrednom požrtvovanju i nastupu u odbrani košarkaši Crvene zvede smanjili su prednost Partizana u finalnoj seriji Super lige na 2:1, čime su dokazali sebi a i drugima da iako desetkovani brojnim povredama, mogu da pariraju „večitom rivalu“.

Iako će mnogi ljubitelji košarke „vođeni“ statističkim parametrima možda doći do zaključka da treći meč završne serije domaćeg prvenstva nije bio preterano kvalitetan, način na koji su oba tima odigrala u defanzivi bio je osnovni uzrok nešto lošijeg izdanja u napadu, što je sasvim uobičajena pojava. Jedan od najzapaženijih pojedinaca u ekipi Zvezde Boris Bakić, koji je uspeo da zaustavi Uroša Tripkovića, smatra da čitav tim zaslužuje pohvale, jer su kolektivnom igrom obezbedili još jedan meč u finalu nacionalne lige.

– Zaista je lep osećaj savladati Partizan u ovako važnom meču. Čestitke zaslužuju svi košarkaši, pre svega, zbog izvanrednog zalaganja u odbrani. Bio sam siguran da ćemo trijumfovati, iako nas je protivnik u jednom momentu sustigao. Ne mogu biti zadovoljan procentom šuta, ali se nadam da ćemo taj elemenat popraviti u narednom duelu – istakao je bek crveno-belih.

Dobro je poznato da je ranjeni lav uvek najopasniji, tako da u četvrtom meču možemo očekivati neuporedivo bolju partiju crno-belih, pogotovu u napadu. U vezi sa tim, crnogorski košarkaš poziva na oprez i maksimalnu mobilnost svojih saigrača pred utakmicu u kojoj će Zvezda biti nominalno domaćin.

– Lepo bi bilo da ovu seriju produžimo za još jedan meč. Ukoliko izdanje u odbrani bude bilo na odgovarajućem nivou, kao i šut sa poludistance možemo se nadati povoljnom rezultatu, u suprotnom, nećemo imati prevelike šanse da ostvarimo pobedu – zaključio je Bakić.

Umesto u sredu, kako je ranije bilo planirano, zbog zvanične posete Džozefa Bajdena, potpredsednika SAD, koji će posetiti Beograd toga dana, pretposlednji meč finala Super lige između Crvene zvezde i Partizana zakazan je za četvrtak sa početkom u 17.30 (RTS 2).

FINALNA SERIJA

Prvi meč: Partizan – Zvezda 70:58

Drugi meč: Zvezda – Partizan 54:68

Treći meč: Partizan – Zvezda 58:63

Četvrti meč (21. maj): Zvezda – Partizan

Eventualni peti meč igraće se 23. maja.

l Sve mečeve će prenositi RTS 2

Minimum karata za crno-bele

Crvena zvezda odlučila je da se vrati staroj praksi po kojoj će navijačima gostujućeg tima pripasti samo 200 ulaznica. Ovu odluku crveno-beli pravdaju time da će iz bezbednosnih razloga kapacitet Pionira u četvrtak biti manji. Prošlog petka, uprkos tome što je Zvezda formalno bila domaćin, u Pioniru je bio veliki broj navijača Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari