Boris Miljković: Ideja je jedina prava valuta

LJUDI, SEĆANJA

Ostavite komentar


  1. Mala ispravka. Profesor koji nam je predavao srpsko-hrvatski jezik i književnost u VI beogradskoj gimnaziji se zvao Bora Stojković i da, jako je voleo Boru Stankovića.

  2. Ma sve je to lepo… nego, kako se art direktoru rts dopada novi rts- ov logo sa pinkovom flekom kao pozadinom? Dobra ideja, a?

  3. Dva Kaira kao metafora dva života – naravno, oba u jednom – u kojoj uvek pobeđuje prvi – vidi, Piramida !, jer hotel, verujem, simboliše drugi. U tom drugom ima svega, i ovog i onog uspeha, i porodice, i novca, ali nema mladalačke duše iz koje se počinje, kada je strinin pekmez na parčetu hlebu ispod duda banatske avlije najslađi, iako nema mrve šećera.
    Jugoslavija je bila i ostala mesto bogom dano za istraživanja života i duše i kao takvo, neponovljivo bez obzira na uzrast (generaciju). Iako blizak tvom (58), biće moje opsesije je muzika, onosno r n r, a ostalo je skoro pa slično. No, verujem da je i tebi muzika bliska koliko meni film, jer nije moglo jedno bez drugog.
    Ipak, suština drame je u naslovu.
    Nekad, pa i tada, naročito u Jugoslaviji život nije bio opterećen novcem. Danas, novac je – kada, ako i ko ga ima – čini se sve, mada je utisak da osim politike i grabeži, nema ničeg. I koliko god sam uverenja da šezdesete, sedamdesete i osamdesete ne bih menjao ni za sto drugih, guram kamen uz brdo (rolling stone) jer drugi nemam.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.