Juče su na 12. Salonu knjige i grafike u Pirotu dodeljene tradicionalne sajamske nagrade i nagrade sa konkursa za kratku priču Doma kulture.


Prva nagrada za kratku priču u iznosu od 12.000 dinara pripala je Borisu Starešini za priču „Majka i otac već su bili u balonu kada su počela da se dešavaju čuda“. Druga nagrada u iznosi od 10.000 dinara pripala je Miši Andonoviću za priču „Magične pečurke“, a treća u iznosu od 8.000 dinara dodeljenja je Elizabeti Georgijev za priču „Minsko polje u šest priča“.

– Ovo je za mene veliki korak. Zadovoljan sam ovom nagradom koja je potvrda nekog rada, a nje ne bi bilo da nema rada. Treba ići napred. Počeo sam priču na jednom radnom mestu, stajala je tako nedovršena par godina i onda sam seo i dovršio je – kaže Boris Starešina.

Beogradski „Službeni glasnik“ dobitnik je nagrade „Sveti Trifun“ za kompletnu produkciju kao doprinos književnosti, umetnosti i nauci. Nagradu „Loza“ za najbolje pojedinačno izdanje koje afirmiše knjigu u užem ili širem smislu dobila je „Edicija doo“ iz Beograda za izabrana dela Meše Selimovića. Nagradu „Šara“ za estetsko-tehnološki tretman knjige dobila je „Mladinska knjiga doo“ iz Novog Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari