Ovih dana počeli su radovi na uređenju omiljenog rumskog izletišta Borkovac. Radovi podrazumevaju uređenje vodotoka i oblaganje kamenom, ali to neće biti i završetak posla. Opština planira da naredne godine na ovom delu staze postavi javnu rasvetu i uredi deo staze kako bi to postao prijatan kutak za šetnju.

Nedavno je počelo i uređenje kanala u dužini od jednog kilometra. Investicija vredna 26 miliona dinara realizuje se zajedničkim sredstvima Opštine Ruma i Voda Vojvodine. Sredstva iz opštinskog budžeta su strogo namenska, isplanirana u budžetu za uređenje kanalske mreže kako bi se konačno rešio ovaj problem.

Do kraja godine urediće se oko 600 metara kanala i za to su obezbeđena sredstva, a nakon čišćenja kanala biće uređena i okolina, postavljene klupe, mostići i ostali sadržaji kako bi izletište dobilo novi izgled. Uređenje Borkovačkog kanala privodi se kraju, a potom sledi izgradnja pešačke staze čime će se ovo izletište kompletirati i biti još prijatnije za odmor i provod Rumljana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari