Borski okrug: 135 novoobolelih, 1.147 aktivno pozitivnih, četiri pacijenta preminula od posledica virusa 1Foto: J. B. K.

Izuzev u Kladovu, u preostale tri lokalne samouprave Borskog okruga, prema najnovijim informacijama nadležnih zdravstvenih ustanova i Štabova za vanredne situacije, beleži se blagi pad aktivno zaraženih. Novoinficiranih ima, kao i preminulih od posledica infekcije izazvane korona virusom.

U Borskom okrugu je 1.147 osoba aktivno zaraženo, evidentirano je 135 novoinficiranih, a četiri pacijenta preminula su od posledica virusne infekcije.

U negotinskoj opštini je prema podacima Zdravstvenog centra Negotin, virus korona registrovan je kod 24 osobe, što čini 30 procenata testiranih. Prema informaciji opštinskog Štaba za vanredne situacije, na kovid odeljenjima negotinskog Zdravstvenog centra hospitalizovana su 44 pacijenta sa bronhopneumonijom.

Juče je na lečenje primljeno šest pacijenata, tri su puštena na kućno lečenje, jedan upućen na dalje lečenje u kruševačku kovid bolnicu u Кruševcu, a dva pacijenta su preminula od posledica korona virusa.U negotinskoj opštini je 400 aktivno pozitivnih osoba.

U Boru je u prethodna dva dana više izlečenih, nego novoinficiranih korona virusom. gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da je zabeleženo je 79 novoregistrovanih slučajeva, da se oporavilo 101 oboleli, kao i da su dva pacijenta preminule od posledica virusne infekcije.

Na teritoriji grada je 474 ativno zaraženih korona virusom, pri čemu je na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovan 61 bolesnik.

Još 26 novoobolelih registrovano je u Kladovu, gde je aktivno pozitivan 191 bolesnik navodi se u izveštaju kladovskog Zdravstvenog centra.

Prema podacima nadležnih, od početka epidemije korona virusom u opštini Kladovo zaraženo je 2.775 osoba, oporavilo se 2.488 bolesnika, a od posledica virusa preminulo je 96 pacijenata.

Prema podacima nadležnih u Domu zdravlja Majdanpek koje je dobio Danas, juče je testirano 46 osoba, a prisustvo virusa potvrđeno je kod šest.

Izlečeno je devet obolelih i broj aktivno pozitivnih pao je na 82. I dalje među aktivno zaraženima prednjače nevakcinisani kojih je 53, a skoro polovina zaraženih je uzrasta od 25 do 49 godina.

U kovid bolnicama je zbog teže kliničke slike hospitalizovano 13 bolesnika, a u izolaciji je 99 lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari