Borski okrug: Novoinficirane 92 osobe, 110 hospitalizovanih u Boru i Negotinu, troje preminulo 1Foto: SMJovanović

Blizu stotinu novozaraženih, tri preminule osobe od posledica virusne infekcije i 110 pacijenata koji su na lečenju na kovid odeljenjima bolnica u Boru i Negotinu je kovid presek prema najnovijim informacijama nadležnih zdravstvenih ustanova i Štabova za vanredne situacije lokalnih samouprava Borskog okruga.

U Boru koji u okrugu ima najveći broj stanovnika, zabeležena su 44 novoregistrovana slučaja, oporavilo se  75 obolelih i dva pacijenta su preminula od posledica korona virusa. Na teritoriji grada je 592 aktivna slučaja virusne infekcije, a na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 69 bolesnika.

Prema informacijama iz negotinskog Zdravstvenog centra Negotin, juče je 32,4 procenta testiranih  bilo pozitivno na virus. Novozaražene su 22 osobe starosti od 11 do 80 godina i u opštini Negotin, kako je objavio Štab za vanredne situacije, aktivno pozitivno je 346 osoba.

U Zdravstvenom centru je na kovid odeljenjima hospitalizovan 41 pacijent sa bronhopneumonijom. Tokom jučerašnjeg dana, na odeljenje je primljeno pet pacijenata, šest je otpušteno na kućno lečenje, a jedan bolesnik je preminuo

Još 15 osoba inficiranih koronom je u opštini Kladovo u kojoj je 208 bolesnika aktivno zaraženo korona virusom. Prema podacima nadležnih, od početka epidemije korona virusom u opštini Kladovo zaraženo je 2.707 osoba, oporavilo  se 2.406 bolesnika, a od posledica virusa preminula su 93 pacijenata.

U kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek juče je testirana 51 osoba, a prisustvo virusa je potvrđeno kod 11. U odnosu na juče, beleži se rast broja aktivno zaraženih kojih je sada 115. U majdanpečkom Domu zdravlja Danas saznaje da je 12 pacijenata hospitalizovano u kovid bolnicama van Majdanpeka, kao  i da se uvećava broj zaraženih u populaciji od 25 do 49 godina koji čine skoro polovinu aktivno pozitivnih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari