Opšte udruženje privatnih preduzetnika (OUP) u Boru zatražilo je od gradskih vlasti da učestvuje u donošenju odluka o urbanističkim aktivnostima koje su u tom gradu intenzivirane poslednjih meseci.

To udruženje zatražilo je da se na narednoj sednici SO Bor donese odluka prema kojoj opštinska skupština i ostale lokalne službe neće doneti nijednu odluku koja se tiče interesa borskih malih privrednika i preduzetnika, bez mišljenja Udruženja preduzetnika.

„Smatramo da Udruženje treba da bude upoznato sa budućim urbanističkim zahvatima koji, pored ostalog, podrazumevaju uklanjanje pojedinih privremenih objekata u kojima rade“, navodi se u pismu koje je to udruženje uputilo predsedniku opštine Nebojši Videnoviću.

Predsednik Opšteg udruženja privatnih preduzetnika Ljubiša Marinković rekao je da preduzetnici podržavaju sve aktivnosti lokalne samouprave koje su u interesu građana i shodno tome smatraju da postoji potreba da budu upoznati sa planovima razvoja i uređenja opštine Bor.

„To je neophodno kako ne bismo do informacija dolazili posrednim putem, jer su takve informacije često podložne spekulacijama i improvizacijama“, rekao je Marinković.

Udruženje privatnih preduzetnika ocenilo je da će neplansko i ishitreno uklanjanje poslovnih objekata ugroziti male privrednike i preduzetnike koji u njima rade i zarađuju, i po tom osnovu plaćaju sve zakonom predviđene poreze i doprinose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari