Boru vraćen status grada

Ostavite komentar


  1. U tekstu, na kraju, se spominje da je prvi put do ijen status grada 1971., a gradonačelnik kaže da već 71 godinu nije grad do danas. Šta je od toga tačno?

  2. I BOR DOBI STATUS GRADA!

    Dragim sugrađankama i sugrađanima Bora čestitam dobijanja statusa grada, kojeg je već imao 1947. godine, a izgubio ga u političkim i drugim muljanjima. Takođe, želim sugrađankama i sugrađanima, sada već grada Bora, da dograde i brane svoje ljudsko dostojanstvo i dostojanstvo grada Bora u svakom pogledu i svim dozvoljenim sredstvima. Da ga očiste kič-građevinama i ukrasima i dostojno da nose i čuvaju slavu svoga GRADA.Zahvaljujem Spaskovskom na čestitki povodom proglašenja statusa grada Bora. Njegova opaska da su Bor gradili i Borčani i Borani je tačna, no je trebao da navede svoje razgradnje Bora. On je uništio Park rudarstva i metalurgije, unakazio Zelenog (ranije AVNOJ-a) Bulevar u smetilište rudarstva, nasadio pticu Sojku na Dom Kulture, izgradio pišala po gradu, napravio kružne tačke, čak jednu prečnika 1903, od 25.000 zapošljenih u RTB Bor sveo je na 5.000 klimoglavaca, poltrona i poslušnika, svaka čast manjini, podigao je Dom za stara lica na brdu i vetrometini iznad Bora, a u gradu smestio dom za životinje, krečio je zgrade i izgradio dečje parkove na strani glavnigh ulica, da njegove slike i prilike budu “najbolje” viđene i reklamirane. Izgradio je novu fleš peć za topljenje u topionici, a promovisao je na sva usta da je izgradio novu topionicu. Da, ta nova peć košta kao da je izgrađena nova topionica. Razjurio je iz RTB Bor nauku i institucije nauka, stručne kadrove i znanjem potkovane, a neposlušne njegovih nebuloza, majstore. On je sačuvao pet doktorata nauka isključivo u glavi preletavčevićke. Nije smeo da ih obnaroduje, kako ne bi mu ih “pokrali” njegovi. Zatvorio je svu prerađivačku industriju i sveo je proizvodnju bakra RTB Bor na nivou one iz 1938. godine. O njegovoj blistavoj privrednoj, i one druge, istorije, koja se sukobila sa zakonima, biće obnarodovana malo kasnije.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.