Treće kolo Nemačke Bundeslige donelo je dosta golova i uzbuđenja. Aktuelni šampion Borusija iz Dortmunda savladala je Nirnberg rezultatom 2:0, nakon što su prošle nedelje razočarali porazom od Hofenhajma.

Nirnberg je u prvom poluvremenu pružao jak otpor, međutim tok utakmice je promenjen u 50. minutu golom Levandovskog. Konačan rezultat postavio je Groskrojc pola sata kasnije, a šampion je imao priliku da ubedljivije slavi u čemu ih je sprečila stativa. Srpski fudbaler Neven Subotić odigrao je svih 90. minuta.

Bajern iz meča u meč igra sve bolje. Nakon poraza u prvom kolu, i minimalne pobede u drugom, uspeli su da na svom terenu deklasiraju Hamburg rezultatom 5:0. U vođstvo su došli pogotkom Van Bujtena već u 13. minutu, a samo četiri minuta kasnije rezultat je bio 2:0. Gol Arjena Robena u 34. minutu nagovestio je ubedljivu pobedu, a pre kraja poluvremena Miler je propustio čak dve odlične šanse.

Najuzbudljiviju utakmicu trećeg kola odigrali su Verder i Frajburg. U 84. minutu rezultat je bio 3:3, ali domaćin je do kraja meča postigao još dva pogotka i osvojio vredna tri boda. Hofenhajm je nastavio sa sjajnim partijama. Nakon što su u prethodnoj utakmici savladali šampiona, sada su slavili i u gostima protiv Augsburga sa 2:0. Keln i Kajzerslautern odigrali su nerešeno, a konačan rezultat postavljen je već u 19. minutu. Goste je u vođstvo doveo Ilićević nakon čega je Jajalo izjednačio rezultat za Keln.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari