Bosanski jezik na Univerzitetu u Novom Pazaru: Dolićanin i Pramenković razgovarale o uvođenju novog studijskog programa

Ostavite komentar


  1. Никако ми није јасно, какве везе имају наши муслимани са босанским, те хоће да говоре босански? Зар не схватају да на тај начин себи секу корење? Испада да нису одавде, него да су дошли из Босне. Имају свој језик, порекло, а хоће да буду неко други. Мало глупо,а?

  2. Da li je „bosanski jezik“ isti kao i „bosnjacki jezik“? Da li ce se sada ta dva „jezika“ paralelno upotrebljavati ili je „bosnjacki jezik“ bio samo prva faza? Ili su to mozda dva razlicita „jezika“? Ako su dva razicita jezika, hoce li biti „bosansko-bosnjackog recnia“? Na osnovu cega Bosnjaci koriste termin „bosanski jezik“ i da li su se ostala dva konstitutivna naroda u BiH slozila sa tim?

  3. Kad nemaju svoje onda se krade, laže, izmišlja . . . Jefino što uspešno rade, zajedno sa croatama i montenegrinima, to je da nam kvare jezik . . .

  4. Босански или бошњачки, само.измишљате ствари које нас раздвајају и свађају.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.