Nema izbora, ali ometanje TV signala u novopazarskom ataru ima. Na udaru se našla najmlađa televizijska kuća – Bošnjačka televizija, čiji je program ovdašnje gledalište moglo da vidi povremeno prošlog septembra pred vanredne lokalne izbore. Osnivač – Bošnjačko kulturno-umetničko društvo Mur, ima ambiciju da postane lokalno glasilo, pa je emitovanje krenulo na 31.

Nema izbora, ali ometanje TV signala u novopazarskom ataru ima. Na udaru se našla najmlađa televizijska kuća – Bošnjačka televizija, čiji je program ovdašnje gledalište moglo da vidi povremeno prošlog septembra pred vanredne lokalne izbore. Osnivač – Bošnjačko kulturno-umetničko društvo Mur, ima ambiciju da postane lokalno glasilo, pa je emitovanje krenulo na 31. kanalu. Sasvim je sigurno da iza ove TV stoje oni koji ne podržavaju aktuelnog predsednika opštine Novi Pazar Sulejmana Ugljanina, jer kako kažu na opštinskoj TV, nemaju mesta. Program je ponovo pokretan pred poslednje parlamentarne izbore, ali opet se program više nije video nego što jeste.
Novo TV oglašavanje desilo se ovog 3. marta i opet isti problem, bez obzira što je, na osnovu ugovora o tehničko-poslovnoj saradnji sa privatnom TV Jedinstvo, promenjen kanal emitovanja. Utvrđeno je da se na privatnom posedu Meha Nezirović, na Šutenovačkom brdu gde se nalaze svi predajnici novopazarskih i drugih elektronskih medija, u pomoćnoj zgradi nalazi mašina za ometanje signala Bošnjačke televizije. Glavni i odgovorni urednik Bošnjačke televizije Elvedin Mavrić kaže da je sve uredno prijavljeno Policijskoj upravi i Opštinskom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.
– Razgovarali smo sa Nezirovićem da na njihovom imanju postavimo stub, ali smo dobili odgovor da je stub u funkciji i da ga koristi i za njega rentu plaća Informativna služba opštine Novi Pazar, a sve u funkciji ometanja naše televizije i da je mašina za ometanje signala koja je povezana sa antenskim stubom smeštena u štali – ističe Mavrić i naglašava da su 5. marta imali i neprijatnosti sa policijom iz Tutina. Policiji i drugim državnim organima je prijavljeno da se njihova oprema koristi za emitovanje našeg programa i policija je tog dana oko 11 časova upala u prostorije Bošnjačke televizije i nakon pretresa je utvrđeno da ništa nije pronađeno od onoga što su tvrdili. To je konstatovano i zapisnikom.
– Novopazarska policija i Opštinsko tužilaštvo odmah su reagovali na našu prijavu i korektno obavili svoj posao. Sporni objekat je zapečaćen i uvedeno dvadesetčetvoročasovno policijsko obezbeđenje do dolaska veštaka iz Beograda. Naše emitovanje programa evidentirano je i u RRA – naglašava glavni i odgovorni urednik Bošnjačke televizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari