Najdramatičniji meč u noći između ponedeljka i utorka odigran je između Jute i Bostona, a trijumfovao je gostujući tim posle produžetaka sa 110:107. Juta je u Solt Lejku veći deo meča bila u zaostatku, uspela je da stigne minus od osam poena i izbori produžetke pred domaćim navijačima, ali tokom dodatnog vremena nisu uspeli da zadrže raspoloženog Pola Pirsa, koji je na ovom meču upisao ukupno 26 poena uz osam asistencija i sedam skokova.

U poslednjim sekundama nadoknade Rendi Foj pokušao je trojkom da izjednači rezultat ali nije bio ni blizu. Pirsa je pratio Kevin Garnet sa 13 poena i 10 skokova, dok je 18 poena ubacio Ejveri Bredli. Na drugoj strani istakli su se Gordon Hejvard sa 26 poena i Al Džeferson sa 15 uz 11 uhvaćenih lopti.

Denver je pobedu nad Los Anđelesom Lejkersima rešio još u prvom poluvremenu sjajnom partijom kada je mladi tim ubacio čak 67 poena, a ključna stavka u pobedi od 119:108 bili su i poeni iz kontranapada, 33:3. Nagetse je predvodio Vilson Čendler sa 23 poena, koji je zamenio povređenog Galinarija, a istakao se i Taj Loson sa 22 poena uz osam asistencija. Poraženi tim predvodio je Kobi Brajant sa 29 poena uz devet asistencija i šest skokova, a pratili su ga Stiv Neš sa 16 i Dvajt Hauard sa 15 uz 14 skokova. Lejkersi će imati velikih problema da se domognu plej-ofa jer se nalaze na devetom mestu Zapadne konferencije sa 28 pobeda i 30 poraza, dok Denver drži peto mesto.

Atlanta je protiv Detroita u gostima dokazala da je u dobroj formi, a trijumf od 114:103 je njen šesti u poslednjih osam mečeva. Na meču je briljirao Al Horford upisavši 23 poena uz čak 22 skoka, čime je izjednačio rekord karijere postavljen pre tačno četiri godine. Sa takođe 23 poena uz sedam skokova pratio ga je Džoš Smit, dok je Džef Tig ubacio 20 uz 12 asistencija. Najbolji u Pistonsima bili su Rodni Staki sa 22 poena i Jonas Jerebko sa 21 uz šest skokova. Atlanta je zahvaljujući ovoj pobedi „izbila“ na četvrto mesto dok je Detroit tek 11. na tabeli Istoka.

Ove sezone Vašington je retko pobeđivao, a pogotovo na gostujućem terenu. Međutim, Vizardsi su uspeli da u Torontu nadigraju domaći tim sa 90:84 i time su upisali tek petu pobedu na strani. Na meču se istakao Bredli Bil sa 20 poena i šest skokova, a po 12 su ubacili Martel Vebster i Ej Džej Prajs. DeMar DeRozan je postigao 25 poena za Reptorse, 10. tim Istoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari