Božidar Šujica: Konstantinovićeva neprolazna svest o suštini

Ostavite komentar


  1. I ovaj anonimus zadiže nogu i uneredi se po SANU bez ikakvog razloga i argumenta, jedino iz jeda što nikada nije postao član

    1. Potrazite razloge u osam knjiga Bica i jezika. Ako ih ne nadjete tamo ima ih u papirnim i TV izdanjima taboidnog nacionalizma i rijaliti patriotizma. Ono sto je na jednom mestu definisano prisustvom na drugom je definisano odsustvom. Ne mislim da je Božidar Šujica „anonimus“ (cak ni 1984-te). Bar sto se tice onih koji su zainteresovani za istu stvar. Ali i da jeste, nekad i negde je cast biti anonimus a bruka i sramota biti priznat, popularan, slavan i daleko bilo – obozavan.

    2. Mislim da je krajnje vreme da Danas prestane da objavljuje vulgarne komentare citalaca koji donose sudove o pojedicima bez ikakve argumentacije. Ko je Dragan da bez ikakvog obrazlozenja tvrdi da je Suica anonimus i na osnovu cega on atoji iza te tvrdnje. Vazno je upotrebiti izraze kao sto su uneredite se, zadici nogu etc. Inace nemam problema sa komentarima koji su argumentovani i napisani bez vredjanja pa makar se i ne slagao sa istim.

  2. Bravo za Šujicu. Danas smo robovi akademizma udruženog sa subkulturom i dadaizmom. Kritika ne postoji jer svi kritičari su postali postmodernistički pesnici i pisci. A preostali istoričari književnosti brižljivo vode računa o tome ko im je od koristi za ulazak u SANU. Bojkot svih književnih nagrada bi bio akt pobune.

  3. Tanki pesnici obicno postaju hronicari svoje generacije. Jedino im to preostaje. Ali nacionalne penzije stizu redovno …

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.