Božo Koprivica: Smrt fašizmu, živi Jugoslavija

Ostavite komentar


  1. Ovom društvu su potrebne istine pa ma kome one teško padale. U pravu je pisac kad kaže da su nama kola krenula nizbrdo sa Miloševićem, kad je on pod mentorstvom Milorada Ekmedžića i Dobrice Ćosića prihvatio štetočinsku doktrinu da treba pomiriti partizane i četnike.

    1. Lep intervju, ima sta da kaze Koprivica..Ipak, kada je faktografija u pitanju, nije bas najprecizniji.On kaze, verovatno misleci na fotografiju nacinjenu pred pogubljenje St.Filipovica u Valjevu:“Tamo se vidi, istina, neka izmaglica, i tako iznenađena i zaleđena lica četnika, fašista koji gledaju to.“
      Nije lepo da se proturaju ispod zita ovakve neistine, jer na fotografiji-ama nije dokumentovano prisustvo bilo kakvih, kako kaze Koprivica, „cetnika““, vec se radi o pripadnicima kvislinskih formacija. Nije lepo poturati kukavicja jaja, cijenjeni tovaris Koprivica, bogumi.

  2. Volela bih da se gdin Koprivica izjasni i o situaciji u Crnoj Gori i njenom rukovodstvu. Nekako mi je već pomalo dosta “ljudi sa dva zavičaja“ koji u prvom imaju mišljenje, a u drugom pričaju o kajmaku, kršu i kamenjaru.

  3. Pored velikog zadovoljstva koje osećam , čitajući ovaj divan članak , ja se takođe osećam i privilegovanim

  4. U tekstu se potkrala, verovatno slucajna, greska. „Mefisto“ je roman Klaus Mana, a ne Tomas Mana.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.