Božo Prelević o "atentatu" na Vučića, pripremanom na kulinarskom takmičenju: Najvažnije je zadržati status žrtve po svaku cenu 1Printskrin N1

Sudeći po tabloidima nakolonjenim vlasti, predsedniku Aleksandru Vučiću se svaki dan priprema atentat ili u najmanju ruku državni udar. Ovaj put se otišlo i korak dalje pa je „Fišerijada“, manifestacija u Malom Zvorniku, kako pišu tabloidi, u stvari paravan za rušenje Vučića, a „posebna operacija“ izrežirana od stranih ambasada je ovaj put dobila i kodno ime „Rušenje zida“. Na Fišerijadi se inače tradicionalno organizuje takmičenje u kuvanju pasulja, riblje čorbe i gulaša na lovački način. Dok se jela krčkaju, u pauzi se priprema atentat, sudeći po pisanju režimskih medija.

Simptomatično je, što su za ovu tajnu operaciju iz „dobro obaveštenog“ ali uvek anonimnog izvora, tabloidi saznali nakon što je aktivista iz „Ne damo Jadar“ Nebojša Petković, na svom X nalogu, objavio video u kom je rekao da će aktivisti otići u Mali Zvornik na Fišerijadu, dok se bude održavao skup povodom sećanja na „Oluju“.

Prema pisanju tabloida, jučerašnjom „operacijom“ su komandovali članovi Novog DSS, ali i SPS, koji je deo vladajuće većine.

Prelević za Danas kaže da postoji više razloga za ovakve propagandno-dezinformativne tekstove. On kao prva dva razloga navodi održavanje mobilnosti i disciplinovanje koalicionih partnera.

„Važno je održavanje mobilnosti i prisutnosti u medijima i za vreme olimpijade jer “oni” nikada ne idu na odmor ,a posebno ne leti, kada je najlakše prezadužiti zemlju ili napraviti kakav katastrofalan ugovor po interese gradjana Srbije. Drugo, svaki pripadnik vladajuće koalicije mora da se ponaša kao Vulin i neće se tolerisati bilo kakvo istrčavanje posebno iz SPS-a. Poznato je da će vlast pasti kada Dačić i Rasim promene stranu. U tom smislu ovo su hici upozorenja da lideri disciplinuju svoje članstvo. Opasno je biti protiv trovanja i uz svoj narod ,poručuje SNS. Moramo čuvati Rio Tinto kao zenicu oka vođe, inače će državni tabloidi “saznati i objaviti iz poverljivih izvora” sve što se nije nikada desilo. Recimo da pozivate na ubistvo predsednika. Tome i služe glupi napadi na Srdjana Škora, Biljanu Stojković i na kraju na Tamaru Skrozzu. Sve sam atentator“, navodi Prelević.

Naš sagovornik dodaje da Vučić preko svojih tabloida hoće da veže sudbinu i svojih pristalica, ali i pristalica SPS-a za svoju sudbinu, tako što im poručuje da su različiti stavovi oko trovanja litijumom zabranjeni jer ako ide on idi svi.

Božo Prelević o "atentatu" na Vučića, pripremanom na kulinarskom takmičenju: Najvažnije je zadržati status žrtve po svaku cenu 2
foto FoNet Aleksandar Barda

„I najvažnije je zadržati status žrtve po svaku cenu. Vučić je žrtva na Kosovu, a ne tamošnji građani. Vučić je žrtva litijuma, jer njega ugrožavaju, a on bi samo da nas potruje. Na kraju Vučić je žrtva Amerike, čiji je inače proizvod, ali i Rusije čijeg lidera voli i kad naoružava Ukrajinu. Njega ugrožavaju i Bošnjaci i Albanci i opozicionari i protestanti protiv trovanja,  Crnogorci posebno, a o Hrvatima i da ne pričamo… ili tek Slovenci. Naravno, ne vole ga ni Nemci ni navijači, bogme ni Francuzi. A ko ga onda voli tako neutešnog?“, pita se naš sagovornik.

Božo Prelević ističe da je kod nas medijska i svaka druga hajka prisutna još od Nušića pa sve do danas.

„Što reče Aleksandar Baljak “hajka je demokratski pokret, svako u njoj može da učestvuje”. Posebno ako im se dobro plati od našeg novca. Hajkači su uporno čuvali tradiciju obavljanja prljavog posla za meze i posao. Od Nušića do okupacije, zatim Informbiroa, pa napada na liberale i nakon toga razbijanja Jugoslavije i napada na zagovornike višestranačja, sve do danšnjih  dana. Stalno su napadali druge i od vlasti pravili žrtve, dok nisu prodali sve nad zemljom i stavili u sopstvene džepove, a sad bi i ono pod zemljom da prespu na račune. Hajka nas je održala ,svaki put kada smo imali šanse da se izvučemo, glavom ispod vode. Hajkači spremaju svoje sinove da nastave i naslede ono što oni rade duže od 35 godina, da sahranjuju“, poručuje Božo Prelević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari