Na svu sreću ga nisu odveli u Ritopek: Božo Prelević o privođenju Ljubomira Stefanovića od strane BIA 1foto (BETAPHOTO/Press centar UNS)

Advokat Božo Prelević za Danas je prokomentarisao privođenje glavnog i odgovornog urednika portala i Jutjub kanala „Slavija info“ Ljubomira Stefanovića.

Prelević kaže da je, ukoliko se radi o istinitom događaju, ovaj događaj tužan i žalostan pritisak na medije.

„Ne razumem da li su se oni identifikovali službenim legitimacijama, ali se po mestu gde je odveden (policijska stanica Voždovac) može zaključiti da je reč o službenim licima koji su položili zakletvu da će poštovati Ustav i zakon“, navodi advokat.

On smatra da je potrebno pokrenuti postupak, ali nije optimista.

„Treba da se pokrene postupak, ali ne treba očekivati previše. Na svu sreću ga nisu odveli u Ritopek, stadion Partizana ili neko slično mesto gde ne postoje nadzorne kamere kao što postoje u policijskoj stanici Voždovac“, ukazuje Božo Prelević.

Na svu sreću ga nisu odveli u Ritopek: Božo Prelević o privođenju Ljubomira Stefanovića od strane BIA 2
Foto: Privatna arhiva

Prema tvrdnjama glavnog i odgovornog urednika Jutjub portala „Slavija info“ Ljubomira Stefanovića on je, u prošli petak 11. oktobra, praktično otet od strane pripadnika BIA.

Kako je za Danas rekao Stefanović, tog jutra ništa nije nagoveštavalo da će završiti u BIA. On je u 07.40 časova svojim vozilom krenuo ka studiju, gde je imao zakazan intervju sa političkim analitičarem Dragomirom Anđelkovićem, a nakon toga sa članom stranke Srbija Centar-SRCE Petrom Poškovićem.

Kada je krenuo sa parkinga jedno vozilo mu je preprečilo put, dok je drugo prišlo sa zadnje strane. Prema Stefanovićevim rečima, iz tih vozila je izašlo više muškaraca koji su se legitimisali kao pripadnici BIA.

Oni su ga zatim priveli i odveli u svoje prostorije u policijskoj stanici Voždovac.

Urednik „Slavija info“ je rekao da su mu tamo pripadnici BIA pretili zatvorom zbog toga što vređa Vučića, kao i da će mu na televiziji Pink namestiti aferu gde će dovesti tansvestita koji će izjaviti da je imao odnose sa njim.

Javnu podršku Ljubomiru Stefanoviću su dale mnoge ličnosti iz sveta politike i javnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari