Božo Prelević o presudi u slučaju pretnji Zagorki Dolovac: Okrivljeni je sam sebi uskratio odbranu 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Advokat Božo Prelević, komentarišući presudu po kojoj je jedan muškarac osuđen na devet meseci zato što se Zagorki Dolavac obratio rečima „Zar ste vi još uvek živi“, nema razumevanja za okrivljenog koji je sam priznao da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

„Prema ovoj presudi okrivljeni je priznao krivično delo, pa samim tim i ne zaslužuje poseban komentar. Da nije priznao krivicu mogao bi da objasni šta je ovom rečenicom želeo da kaže, a ovako je sam sebe uskratio iznošenja odbrane“, kaže Božo Prelević.

Božo Prelević o presudi u slučaju pretnji Zagorki Dolovac: Okrivljeni je sam sebi uskratio odbranu 2
Printskrin N1

On napominje da je sud mogao da zauzme drugačiji stav, da je okrivljeni izneo svoju odbranu i da mu nije jasno zašto je priznao krivicu.

„Za ove reči koje je izgovorio Zagorki Dolovac on je mogao kvalitetno da se odbrani, jer ja ovde ne vidim elemente krivičnog dela. Ovo sad već postaje trend, da se prave sporazumi sa okrivljenima u tužilaštvu i da nemamo sudske postupke. Za to su jednim delom krivi i pojedini advokati koji iz neobjašnjivih razloga svoje branjenike savetuju da sklapaju sporazume o priznanju krivice sa tužilaštvom. Koja je onda tu svrha imanja advokata, ako sad imamo situaciju da ljudi priznaju da su uradili nešto što nisu“, pita Prelević.

Ovaj advokat kaže da on nikada nije bio pobornik priznavanja krivice dokle god postoji šansa da se neko pred sudom odbrani od onoga što mu se stavlja na teret.

Podsetimo, naš list je danas došao u posed presude Trećeg osnovnog suda u Beogradu u kojoj piše da je muškarac osuđen na kaznu zatvora od devet meseci koju će uz elektronski nadzor odslužiti od kuće. On je takođe dužan da Zagorki Dolovac isplati 500.000 dinara. U presudi piše da je muškarac ugrozio sigurnost Zagorke Dolovac jer joj se na aerodromu „Nikola Tesla“ obratio rečima „Zar ste Vi još uvek živi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari